3D dondurma yazıcısını gördünüz mü?

3D Dondurma Makinesi, elle dondurma sıkmanın sıkıntılarını çekmiyor. Oldukça fazla tasarım seçeneği olduğu halde her zaman tutarlı ve güzel soft dondurmalar üretebilme kapasitesine sahip.
3D dondurma yazıcısını gördünüz mü?.

3D dondurma yazıcısını gördünüz mü?

“Seninki benimkinden daha büyük!” Bu cümle, dondurma satıcılarının etrafında yaygın ve kaçınılmaz olarak duyabileceğimiz bir sestir. Özellikle çocuklar kardeşlerinin ne aldığına kıskanarak bakmaya eğilimlidirler ve hatta bazen bir yetişkin olarak buna karşı koyamazsınız. Bu durum bir süpermarketin dondurma reyonunda Chen Liyuan ve karısının da başına geldi ve neredeyse bu yüzden kavga edeceklerdi.  Diğer çiftleri ve çocukları aileleri bu çıkmazdan kurtarmak için, Liyuan 3D baskı teknolojisine başvurdu.

Neyse ki, Chen Liyuan aynı zamanda Tayvan’daki Chien Hsin Fen ve Teknoloji Üniversitesi’nin Endüstriyel Yönetim Bölümü’nde öğretim üyesi ve 3D yazıcılarla düzenli olarak çalışıyor. Bir 3D yazıcıyı ve bir soft dondurma makinesini, her seferinde tutarlı ve adil külahlar ortaya çıkardığından emin olmak için sökmeye başladı. Chen Liyuan öğrencileriyle beraber başarılı oldu. Geçen hafta meslek okullarındaki uygulanabilir bilimsel araştırma ve geliştirme başarıları üzerine Tayvan Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde; Chen Liyuan ve öğrencilerinden dört tanesi, “3D Dondurma Makinesi”nin açılışını ilk kez yaptılar.


Yukarıdaki küçük resimden de görebileceğiniz gibi bu 3D Dondurma Makinesi, elle dondurma sıkmanın sıkıntılarını çekmiyor. Oldukça fazla tasarım seçeneği olduğu halde her zaman tutarlı ve güzel soft dondurmalar üretebilme kapasitesine sahip. Dondurmalar artık kare, yuvarlak, üçgen veya hatta Tayvan’ın başkentinde şehrin simgesi olan Taipei 101 Kulelerinin 10 santimetrelik kısa bir kopyası şeklinde bile olabiliyor. Dondurmanın çok çeşitli malzemeleri de bu ilginç 3D Dondurma Makinesi tarafından kullanılabilir. Sadece çocukları her yerde tatmin etmekle kalmamalı,  böylelikle aynı zamanda bu özel 3D yiyecek yazıcısı restoranlar için çok iyi bir katkı olabilir.

Bu yüzden Chen Liyuan beklenildiği gibi icadını piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde Tayvan patenti almak için başvuruda bulundu ve şu anda bu ilgi çekici makineyi piyasaya sürmek isteyen perakendeciler için tetikte bekliyor. Beklenilen perakende fiyatı yaklaşık olarak 150.000 Tayvan doları (ya da yaklaşık 5.000 Amerikan doları). Şimdi eğer aynı zamanda otomatik olarak serpmeler de ekleyebilirse, hiçbir şey bu makineyi geri planda tutamaz.