3D Yazdırılmış Robot Oyuncak Bebekler

3DPI’ın Baş Editörü Mike bana 3D yazılmış akıllı oyuncak bebekler hakkında bir hikaye yazmamı istediğinde, aklımda hemen bir isim zili çaldı: Danny Choo.
3D Yazdırılmış Robot Oyuncak Bebekler.

Culture Japan blog’daki fotoğrafı görür görmez, 2012’de, onun olmak üzere olan ‘3D yazılmış selfie’ modasını anlamamı sağlayan ilk insan olduğunu hatırladım. Choo’nun yaratıcılığı,blog yazıları için çektiği harika fotoğraflardan başka bir şey değildir. Bu nedenle, eğer içerisi Terminator gibi olan 3D yazılmış akıllı oyuncak bebeklerin zamanının geldiğini söylüyorsa eğer, muhtemelen haklıdır. C

hoo, bir süredir Chobits anime karakterinden esinlenilen akıllı oyuncak bebek üzerine çalışmalarını geliştirmek için 3D yazıcıları kullanmaktadır ve haberler de 1:3 60 cm ölçüsünü bıraktığı ve etrafta gezinipi nesneleri alabilecek bir model olan 120 cm versiyonuna geçtiği üzerinedir. Dropcam ve Nest (şimdilerde aynı şirkete aitler) ev güvenliği ve yönetimi fonksiyonlarını birleştirmek ve bilgiye erişmek için sürekli internete bağlı olacaktır. Choo ile, gerçeklik ile hayal gücünün sınırlarını hiç bir zaman bilemiyorsunuz.

Tüm bu akıllı oyuncak bebek projesi, görünürde, geçen yıl April Fools oyununda doğmuştur (bu nedenle bu yeni öğeden de tam anlamıyla emin olmayın). İnkar edilemeyecek kadar gerçek olan şey de; yarattığı tasarımlar ve neredeyse mükemmel anime stilindeki oyuncak bebeklerin yanı sıra, fotoğrafların ve yaptığı 3D modellerin güzelliğidir, Her durumda da, o daime bir şey üzerinde, bu nedenle bu akıllı oyuncak bebeği etkili bir biçimde üretemese bile, bir başkası çok geçmeden yapacaktır. İlk seferde, bir oyun olarak başlayan şey gerçek bir projeye dönüştü ve Choo ilk akıllı oyuncak bebeği geliştirdi, ve Japon robot endüstrisini etkiledi. Japonya’da, gerçeklik fantaziye en yakın olandır; bloğunda yer aldığı gibi, Choo, 2013’ten beri Japon hükümeti Yaratıcı Endüstri Uluslararasılaştırma Komitesi için çalışmıştır ve şimdi de Japon Kabinesi tarafından ‘Cool Japon Strateji Komitesi’ne atanmıştır.

Bu nedenle, şimdi Danny’nin 3D print edilmiş oyuncak bebek projesi, daha uygun şekilde geliştirebileceğini garanti ettiği 120 cm modeli ile devam etmektedir. Bu kararını birçok hayranı, yaklaşık 500 Dolara alabileceğiniz 60 cm modelini kabul etmesine rağmen verdiğini söylemektedir.

Bunlar hem Mirai Suenaga ve Kizuna Yumenu versiyonlarında gelir, veya oyuncak bebeğin erkek olanından isterseniz Eiji Seiunversion’u deneyebilirsiniz. Şöyle açıklıyor; daha uzun modellerde, o ve onun takımı standart servo motorları kullanabilirler ve yenilerini geliştirmek zorunda değildirler. Choo ayrıca oyuncak bebeği yürütebilmenin bir zorunluluk olduğunu açıklıyor, bunun nedeni de SoftBank Pepper yürüyen robotu piyasaya sürmüş olmasıdır. Danny Choo’nun websitesinde daha birçok sürpriz bulunmaktadır ve bunları da size keşfetmeniz için bırakıyoruz.

Mesela, Choo’nun oyuncak bebeklerinin alev püskürtme makinasını ‘ölümcül olmayan’ bir silah olarak kullanabilmelerini sağlama niyetinde olduğu gerçeği (fakat bunu Nisan Şakası oyunu listesinde yorumlayacağız). Veya, Choo’nun her yeni bir akıllı oyuncak bebek tekrarını ‘T’ serilerinin bir parçası olarak yorumlaması. Şimdi T2’deyiz ve T-1000’un nasıl görüneceğini öğrenmeyi çok istiyorum.

Davide Sher Yazısından alınmıştır.

İlgili Resimler