3D Yazıcı ile Tekstil İmalatı

Elektroloom'u konvansiyonel tekstil üretim makinalarından ayıran en önemli özellik ise tabii ki de işini yaparken iğne ipliğe gerek duymaması ve dolasyısıyla dikişsiz bir şekilde üretimi gerçekleştirebilmesidir
3D Yazıcı ile Tekstil İmalatı.

3D Yazıcı ile Tekstil İmalatı

Her geçen gün hayatımızda yeni bir alanda gördüğümüz3 boyutlu yazıcılar şimdi de tekstil üretim alanında da kendine yer edinmiş durumda. “Electroloom” yeni bir 3 boyutlu yazdırma teknolojisinin kullanıldığı bir tekstil imalat makinası olarak karşımıza çıkıyor; konvansiyonel tekstil üretim makinalarından farkı ise tabii ki de işini yaparken iğne ipliğe gerek duymaması ve dolayısıyla dikişsiz bir şekilde üretimi gerçekleştirebilmesidir.

“Electroloom”’da üretilecek olan tekstil işi dikişsiz ve yekpare bir şekilde üretilmek üzere ilk olarak sanal ortamda tasarlanıyor. Elde edilen tasarım tıpkı diğer bütün yazıcılarda olduğu gibi arayüz programı ile birlikte yazıcının üretimi yapabileceği formata dönüştürülüp aktarılıyor ve kullanıllacak malzeme cihaza entegre edilerek üretime başlanıyor. Malzeme olarak polyester-pamuk kompozit yapıdaki malzeme kullanıyor ve geleneksel versiyonuyla birebir aynı özellikleri sergiliyor. Bu kompozisyon ilk olark sıvı halde bulunuyor makinanın çalışma prensibince bu sıvı kompozisyon cam elyaf üretimindeki elektro -spin yöntemi le üretim platformunda tasarlanan formda tekstil lifi halinde ürünü oluşturuyor.

Geleneksel tekstil üretimindeki seri üretim kapasitesi bu yöntem ile erişmek şu an için pek mümkün olmasa da yetkililer tek hammadde şarjında 3 adet etek yada 4 adet tişörtün üretiminin yapılabildiğni açıklıyorlar.