Akıllı Telefonunuzla Dünyayı 3D Tarayın

Google Gözlük beklenildiği gibi olmamasa da; internet ve teknoloji devi, dünyayı nasıl gördüğümüzü değiştirmeye programlanmış farklı tipte birçok sanal gerçeklik aygıtları yaratmakla meşgul.
Akıllı  Telefonunuzla Dünyayı 3D Tarayın.

Bunların arasında 3D yazıcı uygulamaları için tamamen yeni data toplama metodlarına yol açabilecek data eşleştirme de bulunuyor.

Google’ın Tango Projesi 3D eşleştirme teknolojisini geliştiricilerin ellerinden alıp, bu yılın ilerleyen günlerinde tüketicilerin ellerine teslim etmek istediği ilan edildi.

Bu da Tango platformunu çok yakında açıklanacak akıllı telefon modellerine entegre etmesiyle başlayacaktır. Microsoft Kinect gibi, gelişmiş kameraların ve derin sensörlerin hızlı bir şekilde çevresindekilerin 3D modellerini yaratması için kullanımını uygulayan teknoloji ilk olarak Şubat 2014’te duyuruldu.

Geçen yıl içerisinde, Google bir grup seçilmiş geliştiricilerin beta prototipini test etmeleri ve nasıl eşleştirme aletleri, oyunlar ve bir gün görme engellilere etrafını daha iyi yönlendirebilecek diğer uygulamalar yapabilmelerini anlayabilecekleri bir platform açtı.

Teknolojinin bir 3D çevre haritası oluşturması için her saniye 250.000 önlem aldığını düşünürsek, Google’ın bunu sadece başka bir akıllı telefon olarak çıkarmak istemediği daha açık olur.

Tango Project, günlerini 3D içeriği üretmekle harcayan binlerce kişi için bir araç olarak kullanılabilir. Google geçen yıl Tango Projesi’ni duyurduğunda; "3D dünyada yaşayan fiziksel canlılarız" demişti. "Tango Projesi’nin amacı, mobil aygıtlara insan seviyesinde anlama ve hareket alanı sağlayabilmektir".

Tango Projesi’nin 3D baskılarda nasıl kullanılabileceğinin bir örneği; mutfak gibi bir çevrenin taratılması ve sonrasında bu eşleştirilmiş datayı gerçekten yazdırmadan önce çeşitli 3D ürünleri yerleştirilmesi durumunda nasıl görüneceğine karar vermek için kullanabilmektir.

Alternatif olarak, datanın kendisi de mimarlar ve diğer kişiler tarafından, mesela banyonun taratılması ve 3D yazdırılması böylelikle de bir müşteri ile tasarım planını konuşurken fiziksel açıklama olarak kullanılabilir.

Elbette, bir kupa veya bir anahtar sepeti gibi var olan gerçek objelerin replikalarını yaratmak için de tek başına bir 3D yazıcı olarak da çalışacaktır. Tango Projesi, Google’ın en gizli ürün laboratuvarında tutulmuştu fakat şimdilerde kendi ürünleri kategorisine geçmiştir. Bu da onu çok yakında harekete geçirmek istediklerine iyi bir işarettir.

"Kullanıcılarımız için gelişen teknoloji konusundaki devam eden bağlılığımız hakkında heyecanlıyız, tüm yoldaş korsanlarımıza uygun rüzgâr ve açık denizler diliyoruz" diye de eklemiştir Google.

Şirket, insanların tam olarak Tango’yu ne için kullanacağını açıklamasa da, binlerce 3D yazıcı heveslileri ve yapımcılarının kesinlikle kendi orijinal uygulama ve çözümlerini bulacaklarını söylemek mümkündür.