Artık fotoğraflarınızdan 3D yazım için modelleri ücretsiz ve kolayca üretebilirsinz

İş 3boyutlu katı modellemeye gelince, bunu yıllardır yapanlar da vardır, 3D printerlara karşı artan ilgiden dolayı yeni öğrenenler de...
Artık fotoğraflarınızdan 3D yazım için modelleri ücretsiz ve kolayca üretebilirsinz.

Neyse ki, 3D modelleme deneyimini hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için kolaylaştıran yazılım eksikliği bulunmamaktadır. Ancak, yazılım geliştiriciler için en büyük engellerden birisi, bir fotoğraftaki bilgileri okuyabilecek ve bu datayı 3D modeli oluşturabilmek için tam renkli 3D yazdırılabilecek hem ucuz hem de ulaşılabilir yazılımı oluşturabilmek olmuştur.

Fakat Smoothie 3D’nin yazılım mühendisleri bunun üstesinden gelmiş gibi görünüyor. %100 ücretsiz ve online olan Smoothie 3D uygulaması inanılmaz derecede kullanması kolay bir modelleyicidir. Fotoğraftaki var olan datayı kullanıcının bir 3D modelinde ne yaratmak istediğini geri kalandan ayırmak için kullanır.

Bu sezgisel yaklaşım özellikle 3D CAD programlarında görülen karmaşık komutlardan çok kopyalama gibi hissettirir. Yazılımı kullanmak için, kullanıcı basit bir şekilde 3D modelini yaratmak istediği fotoğrafı yükler. Kullanıcı fotoğrafı yerleştirdikten sonra, basitçe fotoğraftan bireysel elementlerin -bir sincabın altındaki örnek gibi- izini sürerler ve elementleri istenilen kalınlıkta çıkarırlar. Bireysel parçalar oluşturulduktan sonra, kullanıcı modeli kolaylıkla döndürebilir ve inceltme özellikleri ve gerçek dünyada olduğu gibi asıl fiziki objelere daha çok benzetmek için düzenlemeleri de içeren ince ayarlarını yapabilir.

Uygulama akıllı bir şekilde, neyi dokuyabileceğini, fotoğraftan tamamlanan 3D modeline çeviride hangi rengin uygun olacağını bilir. Fotoğraf modeli tamamlanır tamamlanmaz, kullanıcı içerisinde var olan kalıptan geçirme, döndürme ve simetri yönetimi ve modeli düzenlemek için altbölüm kaplama gibi araçları kullanarak modeli daha fazla geliştirebilir. Son olarak, kullanıcı tamamlanmış modeli, anında 3D yazılabilir veya Shapeways, Thingiverse ve i.meterialise gibi dosya paylaşım sitelerine yüklenebilir olan STL, OBJ veya VRML formatlarına dönüştürebilir.

Ayrıca, Smoothie 3D var olan STL veya OBJ dosyalarını hali hazırda oluşturulmuş bir modeli kullanıcı değiştirmek isterse diye içeri aktarabilir. Ürün tasarımı veya daha karmaşık uygulamalar için daha komplike 3D objeler üretememesine rağmen, 3D yazıcılar dünyasındaki yolculuklarına yeni başlayan ve ilk kez kullananların eksiğini kapatmak için yardımcı olan bir çok uygulamalardan mükemmel bir örnektir. Kendiniz de Smoothie 3D üzerinden deneyebilirsiniz.

Smoothie 3D programı linki : http://smoothie-3d.com