Bilim İnsanları, Liselerde Malzeme Biliminin Öğretilmesine Yönelik 3D Baskı Programı Geliştirdiler

Çok yönlü bir teknoloji olan 3B yazıcı teknolojisi, sadece hareketli dişlilerin prototip imalatı için değil ayrıca yeni genç jenerasyon arasında yaygınlaşan STEM eğitim sisteminede büyük katkılar sağlama konusunda kullanışlılık gösteriyor.
Bilim İnsanları, Liselerde Malzeme Biliminin Öğretilmesine Yönelik 3D Baskı Programı Geliştirdiler.

Bilim İnsanları, Liselerde Malzeme Biliminin Öğretilmesine Yönelik 3B Basım Programı Geliştirdiler

Çok yönlü bir teknoloji olan 3B yazıcı teknolojisi,  sadece hareketli dişlilerin prototip imalatı için değil ayrıca yeni genç jenerasyon arasında yaygınlaşan STEM eğitim sisteminede büyük katkılar sağlama konusunda kullanışlılık gösteriyor.  3B yazıcıların sınıflara entegrasyonu programlama ve CAD tasarımına benzer uygulamaları öğretmen ve öğrencilere  sunuyor.  İspanya’da, örneğin, Barselona Mazleme Bilimi Enstitüsü’nden (ICMAB) bilim insanları,  3B basım  teknolojisinin kullanıldığı ve lise öğrencilerine malzeme bilmini öğreten bir eğitim sistemi geliştirdiler.

Şimdiye kadar, özel olarak derlenen ve düzenlenen dersler, birçok  idealist  lise öğretmeni tarafından test edildi. Derslerin içeriğinde kullanılan materyaller; öğretmenlere sağlanan bir kitten, 3B yazılmış küp, elmas ve bal peteği geometrilerinde objeler ve 3B yazılmış nanotüpten oluşmaktadır.

Kit ile birlikte, öğrenciler farklı kristolografik yapıları tekrardan oluşturabilecekler. Kristolografik yapıyı fiziksel olarak tekrardan oluşturmak,  daha elle tutulur materyallerle öğrenmeyi sağlıyor  ve bu  yüzden sadece kitaplardaki 2 boyutlu diyagramlara bakmakatan daha da etkili bir öğrenme metodu sunuyor.  Ek olarak, bu eğitim programı  sayesinde öğrenciler malzeme yapılarının doğada kendi kendilerine nasıl inşa edildiği konusunda daha derinlere inebilecekler.  Mesela, kübik yapı, doğada kendini en çok tekrar eden yapı olarak  çok yaygındır çünkü inşası kolaydır. Öğrenciler, bu doğadaki bu mekanizmalara  daha iyi aşina olabileceklerdir, çünkü 3B kalemler ile kendi kendilerine farklı yapılar oluşturmaları gerekecektir.

Bahsedildiği gibi, öğretmenlere sağlanacak olan kitin içeriğinde atomik kuvvet mikroskobik görüntüsü (AFM) de bulunacak, bu  nanometre düzeyindeki  fraksiyonlarda çalışma kapasitesine sahip tarama  teknolojisi ile çok yüksek çözünürlükte çekilmiş görüntü, açık kaynak teknolojisi kullanılarak yapıldı ve Barselona Mazleme Bilimi Enstitüsünde geliştirildi.

Malzeme bilimi kursu, Anna Crespi,  Judit Oró, Maite Simon ve Andrés Gomez tarafından geliştirildi ve tümüyle Fundación Catalunya la Pedrera tarafından finanse edildi.  Bu gelişme ile ibrlikte, 3B basım teknolojisinin eğitimde kullanılabileceği alanlardan biri görülmüş oldu.