EnvisionTEC Satış Müdürü Darrin Dickinson ile Söyleşi: “Makinalarımız ilk Günden İtibaren Kullanıma Hazırdır”

Doğru parametrelere sahip olduğumuzu doğruladıktan sonra, herşeyin geçerli olduğundan emin oluruz. Laboratuvar, çabuk ve sorunsuzca gerekli parçaların üretimini başlamak için verileri kullanmaya başlayabilir. Çoklu parçalar aynı anda üretilebilir, ve laboratuvarlar müşetirlerinin ihtiyaçlarını değişmez kalitede cevap verebilir. Kullanıcı dostu 3D yazıcılarımız, veriler üzerinden dakikalar içerisinde yüksek hassasiyette dental modeller üretirler. Bir diğer büyük avantajı ise geniş bir spektrumdaki dental uygulamaralar yönelik çok çeşitli malzeme işlemek mümkündür.
EnvisionTEC Satış Müdürü Darrin Dickinson ile  Söyleşi: “Makinalarımız ilk Günden İtibaren Kullanıma Hazırdır”.

EnvisionTEC satış müdürü Darrin Dickinson ile  Söyleşi: “Makinalarımız ilk Günden İtibaren Kullanıma Hazırdır”

Dental laboratuvarları, çok geniş yelpazedeki dental ve ortodontik uygulamaların üretim verimliliğini ve imalat kalitesini arttırma yolunda 3D baskı teknolojisine adadpte olmuş durumdalar. Uygulamalarda, laboratuvarlarda ve hastalar üzerinde görülen olumlu sonuçlar, dijital iş döngüsünün 3D baskı ile tanışması sayesinde zaman yönünde kendini göstermekte. Dental Tribune Online, EnvisionTEC satış müdürü Darrin Dickinson ile  CAD/CAM sistemleri ve 3D baskı ve bunların dental endüstrisinde yol açtığı hızlı değişim hakkında konuştu.  

Dental Tribune Online: 3D baskı dental alanda, son zamanların en göze çarpan teknolojisi, ve yüksek kalitede, muazzam kesinlikte hızlı prosesler sunuyor. Peki 3D baskı teknolojisi klinikler ve laboratuvarlar için neden rakiplerinden daha üstün bir teknoloji?

Darrin Dickinson: EnvisionTEC ‘te, 3D baskı teknolojisinin dental endüstrisi için kullanımı kolay, yüksek kesinlikte ve ekonomik hale gelmesini güvence altına almak için çabalıyoruz.  Ürünlerimiz proses akışının bir parçası şöyle ki: ilk olarak diş hekimi, hastanın ağzını, dental laboratuvarlara göndermek üzere yüksek kalite ve hızda tarar ya da geleneksel kalıp alma yöntemi ile ölçü alarak bunu dijital ortama geçirir.  Dijital olarak işlenen veriler  birçok yazılım kullanılarak analiz edilir ve hasta için uygun çözümler geliştirilir. Dental laboratuvarları bağlantı ve modelleri tasarlamak için temel yazılımlara gereksinim duyarlar ve biz onlara kullancakları yazılımlar ve cihazlar hakkında seçenekler sunarız; onlar sadece aynı çözüm ile devam ederler. Biz bütün tedarikçilerin sağladıkları yazılımlar ile uyum içinde iş döngüsü sunan cihazlar garanti ediyoruz. Almanya’daki fabrikamızda dental teknisyenlerimiz tarafından yazılımları kurarak ve test ederek, farklı yazılımlarla bile kusursuz uyumluluğun kontrolünü yapıyoruz.

Doğru parametrelere sahip olduğumuzu doğruladıktan sonra,  herşeyin geçerli olduğundan emin oluruz. Laboratuvar, çabuk ve sorunsuzca gerekli parçaların üretimine başlamak için verileri kullanmaya başlayabilir. Çoklu parçalar aynı anda üretilebilir, ve laboratuvarlar müşterilerinin ihtiyaçlarına değişmez kalitede cevap verebilir.  Kullanıcı dostu 3D yazıcılarımız, veriler üzerinden dakikalar içerisinde yüksek hassasiyette dental modeller üretirler. Bir diğer büyük avantajı ise geniş bir spektrumdaki dental uygulamaralara yönelik çok çeşitli malzeme işleme kabiliyetidir.  Yeni makinalarımız, Perfactory Vida serisi, ortodontik modeller parsiyeller, cerrahi şablonlar ve gece plakları üretebilme kapasitesindeler.

Bir başka avantaj ise malzeme değişimi fire vermeden yapılabilmekte ki makinalarımız  herhangi bir baskı kafası sistemi kullanmamakta. Malzemelerimiz radyo frekans tanımlamalı (RFID) tagleme sistemi ile gelmekte bu sistem de, makinaya malzeme ile ilgili doğru spesifikasyonların gönderilmesini sağlamakta. Bir sorun olursa, RFID tanımlama sistemi ile takibini yapabilmekteyiz.  EnvisionTEC, müşterilerine öğrenmek ve problem çözmek için çok fazla zaman harcamaları yerine üretken olabilmeleri yönünde yardım etmekte.  

EnvisionTEC’in  ABD ve Almanya’da fabrikaları bulunmakta. Çoğu insan şirketinizin 3D baskı teknolojisinin işitme cihazları ve kuyumculuk gibi uygun pazarlarda da büyük gelişmeler içinde olduğunu bilmemekte. Ayrıca neden hala dental pazarda yatırım yapmaktasınız?

Dental market bizim için sürekli büyüyen bir fırsat çünkü frezeleme işlemine olan adaptasyondan dolayı, dental pazarın bazı bölgelerinde 3D baskıya geçiş daha yavaş oluyor. İnsanlar frezelemeye daha hızlı yatırım yaptılar ve bu teknolojiye aşina oldular, fakat aynı zamanda çok büyük miktarlarda para harcadılar. Doğal olarak, sadece bir avuç  insanın  yatırım yapması ile 3D baskı teknolojisinin frezelemenin bir anda yerini alması beklenemez. Yazıcılara yatırım yapıldığını görmek zaman alıcak. Aynı zamanda 3D baskı artan bir verimlilikle gelmekte. Teknolojiyi uygun fiyatlara çekmeyi başardık. “Perfactory Vida” gibi bir makina şaşırtıcı derecede beklenildiğinden daha düşük bir fiyata sahip.

Dental pazarında, insanlar çok eksenli frezeleme makinalarına eğilimliler.Eğer biri arızalanırsa, hemen başvuracağı ve teknik destek alacağı yerler var. Sıklıkla karşılaşılan durumlardan biride bir işletmenin en az iki makinaya ihtiyacı vardı ve bu yüzbinlerce euroluk bir yatırım gerektirmekteydi.  Neyse ki, bu durum değişti ve fiyatlar önemli ölçüde azaldı. Esnek özelliklere sahip kolay malzeme geçişleri olan bir makina artık küçük ve orta dereceli laboratuvarların kısa zaman periyotlarında çok sayıda iş parçası üretebilmelerine izin veriyor. Bu önemli bir avantaj. STL dosyalarıyla çalışmak, impresyondan ya da ağız içi tarama ile tasarlanmış herhangibir modelin yazdırılabileceği bir sistem oluşturdu ve biz bu yaklaşımın faydalarını görüyoruz. Distribütörler makinalarımızı tarayıcılar ile birlikte paket olarak sunuyorlar.

Hangi malzemelerin kullanımını öneriyorsunuz?

Makinalarımız kendi geliştirdiğimiz malzemeleri kullanmakta. :Herhangibir malzemeyi kullanabileceğiniz makinalar sağlamıyoruz. Kullanıcılarımız kalite ve itibarımızı biliyorlar. Düşük kaliteli malzemeler bizimle ilgili negatif etki yaratabilirler. Malzemelerimiz yüksek dayanımlı olarak tasalanıyorlar. Sonuç olarak, dental laboratuvarlar için ne önemli nokta hangi malzemeler ve makinaların kullanımının belirlenmesi için fazladan bir çaba sarfetmeksizin ürünlerimizi kullanmaya başlayabilmeleri.Dental teknisyenler zamanlarını makinlalarımız ile üretim yapmaktan başka, ön kürleme periyotlarının saptanması, döküm çevrimlerinin belirlenmesi gibi şeylere ayırmamalılar. Bu teknoloji üretken ve faydalı işler için varlar. Farklı imalatçılardan makina ve malzeme temini, üretim parametrelerinin belirlenmesi için çok fazla zaman harcanmasını gerektirirdi. EnvisionTEC sistemleri ile, bu fazladan mesaiye zaten gerek kalmaz ve biz Dünya çapında her yıl gelişen üretim çözümlerimizden faydalanan binlerce başarılı müşteriye sahibiz.  

Örneğin, dental fuarında,  bir rakibimiz hakkında öğrendik ki müşterilerinden biri 2 yıl önce yüksek bir meblağ tutarında bir makinalarını almış fakat halen daha üretim yapamamakta. Makina bu müşterinin dental parçalarını üretebilme kabiliyetinde değil  çünkü malzemeler ve yazılım en başta bunlara cevap verecek nitelikte değil. Kısa bir süre sonra, firma makinanın nasıl çalıştığı hakkında bir eğitim düzenlemiş fakat hala dental parçaları basmak için doğru yazılımı sunmamaktaydı.

Bizce distribütörlerimiz ve dental uzmanlarımız  herşeyi müşterilerimizle ortaklaşa yapmalılar. Makinayı sattıklarında eğitimi ve kurulumu hakkında sorumludurlar. Bir müşteri bizden makina aldığı zaman o makina derhal üretime başlayabilmeli; makinalarımız ilk günden itibaren kullanıma hazırdır.

Ropörtaj için teşekkür ederiz.