Japon operatörü KDDI akıllı telefon kılıfları için 3D tasarım ve 3D yazıcı servisini piyasaya sürüyor

Hiç şüphesiz birçoğunuz 3D yazıcıların orijinal ve mükemmel akıllı telefon kılıfı üretmede son derece uzman olduğunu fark etmişsinizdir; hatta yazdırdığınız ilk şey bile olabilir.
Japon operatörü KDDI akıllı telefon kılıfları için 3D tasarım ve 3D yazıcı servisini piyasaya sürüyor.

Neyse ki, Thingiverse genelde 3D tasarımdaki çoğu ilk girişime kaynak sağlayan, sahip olduğunuz herhangi bir akıllı telefon modeli için önceden yapılan tasarımlarla doludur.

Diğer türlü mağazadan satın almak zorunda olduğunuz bir şeyi değiştirmek eğlenceli ve kullanışlıdır, aynı zamanda gösteriş yapmak da kolaydır. Fakat bu eğlenceli ve kolay uygulama şimdi Japonya’da herkes için ulaşılabilir.

Japon cep telefonu tedarikçisi KDDI, 3D Print Lab diye adlandırılan, kullanıcıların kolaylıkla ve uygun fiyata kendi akıllı telefon kılıflarını tasarlayabildikleri bir 3D tasarımı web hizmetini piyasaya sürdü. Bu da sonrasında 3D yazılacak ve kapınıza gönderilecektir.

Benzer konseptler hali hazırda varken, KDDI Japonya’nın en büyük tedarikçilerinden biri olduğu için, çok büyük ve farklı bir kitleye ulaşılması bekleniyor. 3D PRINT LAB fazlaca ulaşılabilir ve birçok seçenek sunan bir yer olarak şekillenmektedir. Kısaca, müşteriler 5 renk arasından ve 5 temel şekil arasından seçilebilirler. 3D konseptine eklemek için, yükseltilmiş kalpler, harfler, numaralar, kısa mesajlar veya diğer eğlenceli eklentiler gibi 80 farklı boyutsal grafik daha tasarıma eklenebilir.

Alternatif olarak, özel yapım tasarımlarla karıştırma seçeneği bulunmaktadır. Şirkete göre; tüm bu web servisi 3D modelleme hakkında hiçbir bilgisi bulunmayan insanlar tarafından kolayca kullanılabilmesi için tasarlanmıştır; ‘3 dakika kadar kısa bir sürede bir tasarım yapabilirsiniz.’ Bu web hizmetini ve içeriğini tasarlarken, KDDI ünlü Japon tasarımcı Keita Suzuki’nin tasarım stüdyosu Product Design Center (Ürün Tasarım Merkezi) ile yakın bir şekilde çalıştı. O ve takımı, önceden hazırlanmış 3D tasarım bileşenlerinden sorumludur; böylelikle bu da kendi ürettiklerine sahip olmalarının ucuz ve orijinal bir yoludur.

Fakat hangi tasarıma karar verirseniz verin; isimsiz bir endüstriyel seviye lazer sinterleme 3D yazıcı kullanarak yazılacak ve iki hafta içerisinde kapınıza gönderilecektir. Tamamı sadece 4298 yen (veya yaklaşık 36 USD). Fena değil, değil mi? Bu ilginç web hizmeti, 4S’ten 6’ya kadar iPhone’ları, isai Xperia, VL ve HTC android modellerini de içeren birçok akıllı telefon çeşidi için kullanılabilir. Hatta henüz piyasaya sürülmüş Firefox akıllı telefonlarıyla da uyumludur. Kısaca, KDDI tarafından önerilen birçok model için kullanılabilir.

Dünyanın geri kalanındaki bizler için maalesef, 3D tasarımı web servisi sadece Japon müşteriler içindir, fakat isterseniz 3D PRINT LAB web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yine de KDDI’nın bu deneyinin başarılı olup olmayacağını görmek çok ilginç olacaktır; çünkü milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı içeren piyasayla birlikte, şüphesiz ki 3D yazıcı teknolojisinin potansiyeli hakkında farkındalığı artırmak için çok daha fazlasını yapacaktır. İnsanları teşvike yardım için, KDDI çoktan orijinal bir seçenek sundu: ‘Sevgililer Günü’nde sevgilinize vermek için neden eşsiz bir akıllı telefon kılıfı tasarlamıyorsunuz?’