Maoi Pa Şavaş Oyunu için 3D Baskılı sahne dekoru hazırlandı

Tabi ki masa üzeri oyun oynamak biraz hayal gücü gerektiriyor fakat savaşmak için genel sıkıcı evler, tepeler ve hatta karton parçalarından ziyade hiçbir şey tam olarak savaşan iki görkemli ordunun heyecanını azaltamaz.
Maoi Pa Şavaş Oyunu için 3D Baskılı sahne dekoru hazırlandı.

Neyse ki, masa üzeri oyun hayranları oyun gecelerini heyecanlı hale getirmek amacıyla sahnenin heyecanlı ve orijinal parçalarını üretebilmek için 3D yazıcı teknolojisine giderek daha çok inanıyorlar. İnternet üzerinde örneklerini bulabiliyorken, Yeni Zelanda merkezli Printable Scenery şirketi olağanüstü bir şekilde 3D baskılı sahne dekoru yaratmada çok iyi olduğunu kanıtladı. Peki, son başyapıtları ne oldu dersiniz? Sömürgeci savaş oyunu oynamak için kullanılabilecek olan bir Maori evi.

Anımsayabileceğiniz gibi, geçmişte Printable Scenery’den insanlar çeşitli muhteşem ortaçağ tipi ve hatta çağ ötesi dekor parçaları üretmişti. 3D yazılmış yüksekliği hatırlayın. Özgün Warhammer-40bin ayarı- müthişken, tarihi savaş oyunu hayranları genel olarak başka bir şeyler arıyorlar. Örneğin savaş oyunları oynayan Yeni Zelandalı Roly Hermans, sömürgeci Yeni Zelanda Savaşları’nın(savaş oyunlarında uzmanlaşmış olan Empress Miniatures tarafından yapılan) büyük bir hayranıydı fakat savaşmak için doğru sahneyi asla bulamadı. Printable Scenery karşısında tökezlemeden önce hiçbir zaman elverişli sonuçlar üretmeyen tahta parçalarıyla birkaç deneme yaptı.

“Printable Scenery’den Matt Barker ile pa modelinin nasıl savaş oyunları için çalışma gerektirdiğini görüştüm. Şirket harikaydı, onlara sadece bazı çizimler ve fotoğraflar gönderdim ve neredeyse ertesi gün bana 3D prototiplerini göstermeye başladılar.” Onun için ürettikleri şey; çitlerle ve koruyucu setlerle tamamlanan güçlendirilmiş bir 3D yazılmış bir Maori eviydi. Sömürgeci savaş oyunları için mükemmel fakat kesinlikle diğer durumlara da uyum sağlayabilen bir şeydi. “Şu an mevcut halde bulunan 30’un üstünde çit parçaları ve yapılarla, aynı zamanda başka bir kabile köyü formunda değiştirilebilirler. Hatta hayali ve ucuz kurgu oyunları için bu tür kaleler bile düşünebilirsiniz. Ve çitleri bu şekilde ters çevirerek kale direklerini içeri alırlarsa genel bir Kuzey Avrupa seti oluşturabilirler.” diyerek açıklıyor Matt Barker.

Basına yaptıkları açıklamada Matt ve ekibi sahne dekoru için 3D yazıcılı mükemmel bir yaratma sürecini tamamladı dediler. “Bileşenler kurşun ve tükenmez kalemle tasarlandı, daha sonra baskı için çıkıntılar ve destek toleranslarının test edildiği 3DMax üzerinde taslağı çizildi. Bu birbirine geçen ağ, detaylandırma için Z-Brush’a gönderildi ve sonrasında çalıştırılır yüksek dirençli bir dosya sağlamak için ‘büyük oranda yok edildi’”. Ardından her bir parça kendilerinin mevcut FDM tipi 3D yazıcılarına gönderildi ve her parça yaklaşık olarak 1 saat aldı.

Bu teknik aynı zamanda dekorun tüm parçalarının, oyuncunun ihtiyaçlarına uyacak bir şekilde kulübelerden çitlere, hatta heykellere ve giriş yollarına kadar kolaylıkla ölçeklenebileceği ve değiştirebileceği anlamına gelmektedir. “Deneme tasarımımızda 3 kat çit koruyucu setlerden yapılan küçük bir tepeyi çevreliyor. Ortada toplantı salonları ve kulübeler var. Dış daire gösterişli bir şekilde oyulmuş bir giriş kapısına sahip. Tüm etraf Yeni Zelanda kaplamalarıyla kuvvetlendirilmiştir.” dedi Matt, yine de modüler olarak her şeyi kendi tercihlerinize göre düzenleyebilmeniz anlamına gelmektedir.

“Pa modelimiz, Empress Miniatures tarafından yapılan 1840lardaki Yeni Zelanda Savaşlarını kapsayan 28mmlik figürlerle yerleştirilmiştir. Hatta bir tarafta İngiliz saldırısı bile var. Çitler ve pa modelinin yapıları ‘kuru fırçalama’ yöntemi kullanılarak boyandı. Bu da dokudaki boyanın çoğunu silerek yüzeyi akrilik boyayla boyamayı gerektiriyor. Daha sonra da tüm kabarmış alanlara da ulaşmak için kuru fırçayı takriben model üzerinde ileri geri sürmeyi gerektiriyor.” Diyor Matt.

Tüm bu sahne dekoru parçaları şu an Printable Scenery ‘in internet sitesinde mevcut halde bulunuyor. Aynı zamanda tabi ki ısmarlama projeler için de Matt ve ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Resimler