Motorunun Tüm Komponentleri Tamamen 3D Yazıcıda Üretilmiş İlk Roket olan “Vulcan-1”in Fırlatma Denemesi Başarılı Oldu

Bu teknoloji sayesinde gelecekte gelişmekte olan ülkeler için ucuz maliyetli internet uydularının imalatı da mümkün olacak.
Motorunun Tüm Komponentleri Tamamen 3D Yazıcıda Üretilmiş İlk Roket olan “Vulcan-1”in Fırlatma Denemesi Başarılı Oldu.

Motorunun Tüm Kompnentleri Tamamen 3D Yazıcıda Üretilmiş İlk Roket olan “Vulcan-1”in Fırlatma Denemesi Başarılı Oldu

 

California San Diego Üniversitesi araştırma grubu öğrencileri tarafından SEDS programı dahilinde projesine başlanan ve tamamlanan “Vulcan-1” roketi başarı ile fırlatıldı. Bu roket, motor parçalarının tamamen 3B yazıcıyla üretilmesinden dolayı Dünya’da bir ilk.

Çok çeşitli mühendislik dallarına mensup kişilerden oluşan bu ekip, uzay ajansları ve diğer yetkili firmalardan da aldıkları danışmanlık destekleri sayesinde ortaya disiplinlerarası etkileyici bir çalışma çıkarttı.  

Kickstarter sisteminden de faydalanılan projede, roketin gövde kısmının imalatına yönelik bir fikir sunularak maddi destek sağlandı ve beklenen rakamın üzerinde bir meblağ alınması da projenin ne kadar ilgi çekici bir çalışma olduğunun gösterdi.  

Uzunluğu 5.79 metre ve çapı da  20 santimetre olan bu roket 750 kilograma varan  itme kuvvetini sağlayacak güç üretebiliyor. Roketin motoru, “Inconel 718” adı verilen alaşımlı metal tozu ile “Seçici Lazer Sinterlemesi” (SLS) yöntemi kullanılarak üretildi.

SEDS Başkanı Darren Charrier yaptığı açıklamaya göre, bu teknoloji sayesinde gelecekte gelişmekte olan ülkeler için ucuz maliyetli internet uydularının imalatı da mümkün olacak.