New Balance ve İntel Firmaları Kişiye Özel 3D baskılı Koşu Ayakkabısı Tabanları Oluşturmak İçin İş Birliği Yapıyorlar

Birkaç ay önce New Balance; 2016 Boston Maratonu’nda açılışını yapacağı yeni bir koşu ayakkabısı serisinde kullanmak için yüksek performanslı, hafif, 3D baskılı bir orta taban üretmek için 3D baskı teknolojisinden yararlanıyor olacağını duyurdu.
New Balance ve İntel Firmaları Kişiye Özel 3D baskılı Koşu Ayakkabısı Tabanları Oluşturmak İçin İş Birliği Yapıyorlar.

New Balance ve İntel Firmaları Kişiye Özel 3D baskılı Koşu Ayakkabısı Tabanları Oluşturmak İçin İş Birliği Yapıyorlar

 

Birkaç ay önce New Balance; 2016 Boston Maratonu’nda açılışını yapacağı yeni bir koşu ayakkabısı serisinde kullanmak için yüksek performanslı, hafif, 3D baskılı bir orta taban üretmek için 3D baskı teknolojisinden yararlanıyor olacağını duyurdu. Bundan çok kısa bir zaman sonra da New Balance, bir koşucunun ayak darbelerinden basınç verisini inceleyebilen ve bu veriyi 3D baskılı orta taban vasıtasıyla çeşitli yoğunluk tamponlama oluşturan bir program geliştiren teknik tasarım stüdyosu Nervous Systems ile ikinci bir ortaklığı duyurdu. Böylece; ürünü kullanıcıların kişisel yürüyüş ve koşu yapılarına göre özel olarak tasarlayabiliyorlardı.

 

Şimdilerde ise bir sonraki adım olarak en üst düzey ve teknik düzeyde en iyi şekilde optimize edilmiş 3D baskılı koşu ayakkabısı orta tabanı tasarlamayı görev edinerek; New Balance her müşterinin ayağının kesin ölçülerini almak ve potansiyel olarak da piyasadaki en doğru özel olarak tasarlanabilen 3D baskılı orta tabanları üretmek amacıyla, 3D tarama ve görüntüleme teknolojisini kullanmak için Intel ile üçüncü bir işbirliğini duyurdu. Bu duyuru, CES 2016 Intel CES basın toplantısı sırasında yapıldı. 

 

Intel’in RealSense derin algılayıcı 3D kamerası; hepsi de algı derinliğini ve izleme hareketlerini bir insan gözüyle ‘görmeyi’ sağlayan bir 1080p HD kamera, bir kızılötesi kamera ve bir kızılötesi lazer projeksiyonu olmak üzere üç kamerayı bir kamerada birleştiren oldukça yüksek seviyede bir görüntüleme teknolojisidir. Sanal gerçeklik uygulamalarına ek olarak bu RealSense kamerası etkili bir 3D tarayıcı olarak da kullanılabilir. Aslında geçen yılki CES’te Intel ile resmen açıklanan ortaklığın ardından XYZPrinting’in 1.5mmlik tarama çözünürlüğü sağlayan taşınabilir 3D yazıcısı şimdilerde Intel’in RealSense teknolojisi tarafından yürütülmektedir. 

 

 

New Balance’ın 3D baskılı koşu ayakkabısı, klasik kumaş üstünü koruyarak hâlihazırda mevcut olan FreshFoamZante modeline dayalı olacak. Ancak orta tabanı üretmek için pahalı ve müsrif enjeksiyonlu kalıplama yerine 3D baskı teknolojisi; uyumlu, ince, hafif ve oldukça dayanıklı bir materyal ile eriyerek birleşmesi için tescilli elastomer tozlar elde etmeyi sağlamaktadır. 3D Sistemleri, NerveousSystem ve şimdi de destek için Intel’in RealSense teknolojisi ile birlikte, New Balance’ın 3D baskılı koşu ayakkabısı orta tabanı ciddi bir etki vadediyor. Herhangi bir fiyat bildirilmemesine rağmen New Balance, 3D baskılı ayakkabının piyasaya sürülür sürülmez diğer normal ürünlerine nispeten biraz daha pahalı olacağını ancak yenilikçi ayakkabı giyimiyle ilgilenen ‘ciddi amatör koşucular’ için hala ulaşılabilir olacağını söyledi. 

 

 

İlerleyen günlerde -şimdiden yalnızca birkaç ay sonra- gerçekleşecek olan Boston Maratonu’nda başlangıç olarak sınırlı piyasaya sürmenin ardından New Balance’ın 3D baskılı koşu ayakkabısı çok daha geniş bir şekilde piyasaya sunulacak. Şirket aynı zamanda müşterilerine yerlerinde kendi 3D baskılı orta tabanlarını üretme imkânını sunarak 2017 yılına kadar perakende mekânlarında özel tasarım teknolojisi kurmayı da planlamaktadır. Intel CES basın toplantısı aynı zamanda New Balance ve Intel’in 2016’nın tatil sezonu boyunca piyasaya çıkaracağı Android temelli bir fitness akıllı saati üzerine de bir iş birliği yapma planları olduğunu açığa çıkardı.