Porsche motorundan kopya çekip 3D yazıcı ile motor üretti

Brady hareket eden sanatın bir parçası dediği şeyi oluşturmak için, alüminyum doldurulmuş naylonlardan yapılmış 18 ayrı 3D yazılmış parça kullanmış.
Porsche motorundan kopya çekip 3D yazıcı ile motor üretti.

Jonathan Brady, kendini bildiği bileli, Maker Hareketinin bir parçasıdır. Küçük bir çocukken Lego setindeki talimatları yok saymasından ilk vintage Porsche’sini görmesine kadar tüm mekanik aletlere inanılmaz ilgi duymuş ve kendi elleriyle bir şeyler yapma tutkusuna sahip olmuştur.

Freelance tasarımcı olan ve öncesinde makine mühendisi olarak eğitim görmüş olarak tutkusunu ve yeteneklerini kendisinin The Flat Six diye adlandırdığı; etkileyici, 3D basılmış kinetik yapıyla uygulamıştır. Aygıt tamamen elde yapılmıştır ve hava soğutmalı Porsche motorunu temel almıştır. Döndürme kolunu manuel bir şekilde saatin tersi yönde çevirerek ve altı pistonu ateşleme sırasında döndüğünü izleyerek gerçek bir aygıt gibi yapılmıştır. Hatta bunu daha gerçekçi yapmak için de, o-ring kayışı motordan sıcak havayı atmak için bir fana dönüşür.

3D yazılmış 18 ayrı parçaya ek materyaller de üç çelik rulman, lastik bir o-ring kayışı ve çam temelidir (pine base). The Flat Six Brady’nin Esty sayfasında, KineticCuriosities’de mevcuttur. Yaklaşık 5’’ uzunluğunda ve tamamen sipariş için yapılmıştır ve 290 dolardan satılmaktadır.