Taban Ağrısına Son: Kişiye Özel Ortopedik 3D Baskı Ayakkabı Tabanları Geliyor

3D yazılmış özel yapım ayakkabı tabanı şirketi SOLS ve rehabilitasyon terapistleri için önde gelen web tabanlı elektronik tıbbi kayıt çözümü WebTP, 3D yazılmış ortopedik tabanlarını WebPT’nin üye tabanına getirmek için bir ortaklık anlaşmasına vardıklarını duyurdular.
Taban Ağrısına Son: Kişiye Özel Ortopedik 3D Baskı Ayakkabı Tabanları Geliyor.

WebPT’nin e-ticaret platformunda, yani WebPT’nin Pazar Alanında, WebPT’nin üyeleri (40 binden fazla), SOLS’ün teknolojisine kendilerine hastalarının elektronik ayak taramalarından yola çıkarak özel yapım ortotikler yaratabilmelerini sağlayan indirimli bir fırsatla ulaşabilirler.

Temmuz 2013’te kurulmuş olan SOLS, dünyanın 3D yazıcı alanındaki ilk toplu uygulamalarından olan 3D yazılmış, özel yapım, önleyici ayakkabı astarları geliştirmektedir.

Şimdiye kadar şirket, Lux Capital ve Founders Fund gibi yatırımcılardan 8.15 milyon dolar toplamış. 40 binden fazla üyesi ve 7 bin kliniği ile WebPT, uygulamasının içerisinde ayrıca bir e-ticaret platformu olan tek EMR sistemidir.

SOLS ağındaki fizik terapistleri, hiçbir çaba harcamaksızın altı görüntü ile binlerce veri göstergesi alabilecekleri gücü onlara veren bir uygulamayı içerisinde barındıran bir İpad alırlar. Bu da SOLS terapistlerine, her bir hastanın ayağının şekline ve yaşam tarzına tamamen uyarlanmış SOLS ortotiklerini sipariş etmelerine olanak sunar. Her bir hastanın kilosu, faaliyet düzeyi ve tıbbi ihtiyaçları, her bir SOLS’ün materyal yapısına karar verir. Sonrasında SOLS şirketi, hastanın bedenine uymasını sağlamak amacıyla kişiye özel ürünler yaratabilmek için bir sonraki neslin bilgisayar görüşünü ve 3D yazıcı teknolojisini kullanır. Sipariş etmeden önce, hastalar ve pratisyenler yarattıkları modeli geliştirebilir ve gözden geçirebilirler, gerçek zamanlı yönergeler hazırlayabilirler ve nitelik değişiklikleri yapabilirler. Sonrasında SOLS, NASA düzeyinde naylonlarını kullanarak ortotiklerin 3D baskılarını yaratır ve direkt olarak tedarikçinin ofisine yedi gün içerisinde gönderir.

Vücut duruşunu düzeltmeye tasarlanmış SOLS ortotikleri, elbise ayakkabılarından spor ayakkabılarına kadar birçok farklı tipte ayakkabılara uyum sağlar. WebPT’nin Kurucu Ortağı ve COO’su olan Heidi Jannenga; ‘SOLS ayak ortotik endüstrisinde bir devrim yaratmaktadır ve WebPT, sağlık sektöründeki mevcut durumu sekteye uğratacak potansiyele sahip gelişmekte olan teknoloji için de kendisiyle gurur duymaktadır’ demiştir. ‘Bu da neden bu yenilikçi şirketi, fizik terapi endüstrisine tanıtmakta yardımcı olmaktan bu kadar heyecan duyduğumu açıklamaktadır. Ayrıca şahsen de başka bir öncü kadın yönetici ile çalışmaktan gurur duymaktayım.’

SOLS’ün Kurucusu ve CEO’su olan Kegan Schouwenburg, Jannenga’nın duygularını şunları söyleyerek paylaşmaktadır: ‘WebPT ve SOLS bir yol açmakta ve rehabilitasyon profesyonellerine, ülke çapında heyecan verici olan, ortopedik tabanları kendi öz pratikleri ile birleştirebilecekleri bir fırsat sunmaktadır. Ortaklığımızın, rehabilitasyon profesyonellerine tedavi kapasitelerini daha geniş bir yaklaşımla geliştirmelerini sağlayacağına inanıyoruz. Bu da, dünyanın her yerindeki insanlar için, acısız bir hayata sahip olabilmeleri için gerekli olan kaliteli özel yapım ortotiklere ulaşabilmelerini sağlayacak olan önemli bir adımdır. ‘

İlgili Resimler