3 Boyutlu Baskı Yardımı ile İnsan Yüzünü Yeniden İnşa Etme

3B yazıcı teknolojisiyle ilgili kemik modelinin her detayı masa başında çok daha rahat ve ayrıntılı bir şekilde incelenebilir. Böylece operasyon süresi oldukça kısalır ve risk azalır, ayrıca tedavinin maliyeti de düşer. Hasta ameliyat masasında daha kısa kaldığı için yaralarının iyileşmesi oldukça hızlanır.

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uygulamalarında, doğuştan ya da hastalık veya travma gibi sebeplerden ötürü sonradan meydana gelen hastalıklar için daha iyi tedavi planları tasarlamak, implantlar ve benzeri cihazlar üretmek için 3B baskı kullanıyor.

Örneğin bir trafik kazası sonucu yüzünden darbe almış bir hasta, ameliyathanede saatler sürecek bir ameliyata girmek zorunda kalıyor. Operasyonun bu kadar uzun sürmesinin sebebi; doktorların hasta yüzünün kazadan önce nasıl göründüğünü CT ile taradıktan sonra analiz ederek hasarlı bölgeyi yeniden inşa etmeye çalışmaları.

Envisiontec Vector 3SP 3B Yazıcısı ile planlanan plastik cerrahi ameliyatları çok daha başarılı sonuçlanıyor. Plastik cerrahlar çok kısa sürede 3B baskısını aldıkları modeller üzerinden ameliyat öncesinde ameliyathanede yapılacak olan işlemlerin birebir aynısını yapabiliyor. Ameliyathanede aynı işlemler yapılırken doku, kan, iltihap ve oldukça şiddetli bir ışık altında süreç yürütülür.

3B yazıcı teknolojisinden yararlanıldığında, ilgili kemik modelinin her detayı masa başında çok daha rahat ve ayrıntılı bir şekilde incelenebilir. Böylece operasyon süresi oldukça kısalır ve risk azalır, ayrıca tedavinin maliyeti de düşer. Hasta ameliyat masasında daha kısa kaldığı için yaralarının iyileşmesi oldukça hızlanır.

Bu ve bunun gibi daha birçok medikal uygulamada kullanmak üzere 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

3 Boyutlu Baskı Yardımı ile İnsan Yüzünü Yeniden İnşa Etme.