DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ DÜNYASINDA 3 BOYUTLU YAZICILAR GÜN GEÇTİKÇE YAYGINLAŞIYOR!

Diş Hekimliği sektöründe 3 boyutlu yazıcılar daha hızlı,daha hassas ve daha kolay üretim imkanı sağlıyor.
DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ DÜNYASINDA 3 BOYUTLU YAZICILAR GÜN GEÇTİKÇE YAYGINLAŞIYOR!.

3 boyutlu yazıcılar hayatımızın her alanına hakim olmaya devam ederken çığır açmakta olduğu önemli sektörler biri de diş hekimliğidir. Dijital diş hekimliği beraberinde gerek hastalara gerek ise doktorlara birçok avantajlar getirmiştir. Değişen dünyamızda dijital diş hekimliği sayesinde hastaya özel modeller kesin doğrulukla üretilirken hastanın koltukta kalma süresi de kısalmaktadır.

Dijital diş hekimliği süreci de oldukça basit birkaç adımdan oluşur. Ağıziçi tarayıcı cihazlarının kullanımı arttıkça hastalardan dijital data toplanmakta ve dijital tasarımı yapılan modeller kolaylıkla 3 boyutlu yazıcılarda basılabilmektedir. Sonuç olarak, 3B yazıcılar sayesinde dental uygulamaların tamamlanma süresi yüksek oranda azalmaktadır.

Envisiontec’in 3 boyutlu yazıcı ailesi de diş hekimliği sektöründe kullanım imkanı sunmaktadır. Bu 3b yazıcılar sayesinde yüksek çözünürlük ile birlikte yüksek hızlara erişim kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra, gelişen bu teknoloji destek yapılara olan ihtiyacı da ortadan kaldırdığı için son işlem sürecini de en aza indirmektedir.

Ayrıca, Envisiontec 3B yazıcılar birden fazla yazıcıya ihtiyaç kalmadan birçok dental uygulamayı aynı yazıcıda üretme imkanı sunmaktadır. Tek bir yazıcıda yapılan farklı dental uygulamalar ise aşağıdaki gibidir:
 

  • İmplantoloji & Restorasyon:
    -Uzun süreli geçici diş
    -İmplant ameliyat şablonu
    -Güdüklü model
    -Total protez
    -Splint ve gece plağı
    -Dişeti maskesi
     
  • Ortodonti
    -Şeffaf aparey modeli
    -Fonksiyonel aparey modeli
    -Indirect Bonding apareyi

 

3 boyutlu yazıcılar görüldüğü üzere diş hekimliği uygulamalarını kapsamaya hızla devam etmektedir. Eğer siz de geç kalmadan dijital diş hekimliği dünyasına katılmak isterseniz öncelikle dijital diş hekimliği broşürümüzü incelemenizi ve ardından her türlü sorunuza cevap aramak için bize ulaşmanızı öneririz.

https://voksel3ddental.lpages.co/digital-dentistry