Kuyumculuk sektörü için en iyi 3D yazıcı hangisidir?

Amerika'nın Kuzeybatı Bölgesi'nin en büyük tam hizmet mücevher ve saat mağazası, pave' mıhlama gibi yüksek detaylara ihtiyaç duyan kalıplar oluşturmak için Envisiontec 3D yazıcıya güveniyor.
Kuyumculuk sektörü için en iyi 3D yazıcı hangisidir?.

Kuyumculuk sektörü için en iyi 3D yazıcı hangisidir?

Amerika'nın Kuzeybatı Bölgesi'nin en büyük tam hizmet mücevher ve saat mağazası, pave mıhlama gibi detaylara ihtiyaç duyan kalıplar oluşturmak için Envisiontec 3D yazıcıya güveniyor.

2011 yılında Washington Spokane'deki Mücevher Tasarımı Merkezi, EnvisionTEC'ten Perfactory Aureus'la 3D baskıya adım attı.

39 yaşındaki şirket zaten Amerika’nın Kuzeybatı bölgesindeki en büyük tam hizmet mücevher ve saat mağazasıydı. Ancak 3D baskıya yapılan girişim, şirketin özel kuyumculuk işini genişletmesine ve müşteriler için daha hızlı modeller sunmasına ve genel operasyonların dönüşümüne yardımcı olmasına yardımcı oldu. Şirket kısa süre önce özel kuyumculuk işinde büyüme nedeniyle yakınlardaki Kennewick'te ikinci bir yer açtı.

 

"Kuyumculukta el oymalarına kadar geriye giden bir geçmişimiz var." Uzun zamandır devam eden bir aile şirketi olan Takı Tasarım Merkezi'nin sahibi Brian Toone, "Bu bizim temelimizdi" dedi. "Fakat bizim 3D yazıcımız, büyümemize ve yapabileceğimizi hiç düşünmediğimiz şeyleri elden yapmamıza izin verdi. Teknoloji işi o kadar çarpıcı bir şekilde değiştirdi ki, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz “ dedi.

 

Günümüzde mücevher takımı, Envisiontec'in en çok satan 3D yazıcılardan biri olan Perfactory Aureus'u, özel mücevher üretimi için düzenli olarak çalıştırıyor ve sonuçta güzel mücevher desenleri üzerine dökülüp hazırlanmış desenler yazdırıyor.

Merkezde 3D baskı ve üretimi yöneten bir CAD uzmanı olan Jon Nowaski "Her gece kullanıyoruz," dedi. "Bazen günde iki vardiya yapıyoruz” “Makinamız her gece tam anlamıyla doludur" diye ekledi Toone.

Nowaski, yukarıda gösterilen halka gibi bir mücevher parçası oluşturmak için CAD kullanıyor ve daha sonra metal ve mücevher çeşitleri sunan bitmiş bir dökme parçaya dönüştürüyor.

Toone, satın aldığı 2011 yılına geri döndüğünde, Aureus'un pahalı olduğunu düşündüğünü hatırlattı, ancak piyasada ispatlanmış en üst düzey 3D yazıcıya gitmek istedi. Bugün, Aureus'un buna değer olduğunu ve buna "inanılmaz derecede güvenilir" olduğunu belirtti.

Mücevher Tasarımı Merkezi, öncelikle EnvisionTEC'in EC500 materyalinde basılmakta ve Aureus'ta 25 mikron çözünürlükte ayrıntı vermektedir. Aynı zamanda, 250 ° C'lik bir erime noktasına sahiptir; bu, bir yatırım dökümü oluştururken, tamamen tükenme durumunda sıfır kül içeriği anlamına gelir.

EnvisionTEC'in kuyumcu pazarı için dökümlü malzeme kütüphanesinde EC500, baskı hızıyla da tanınır. 5.7 saatte 15 zil yapılabilir ve bu da gecede üretimin kolaylaşmasına neden olur.

 

 

Günümüzde Takı Tasarım Merkezi, özel halkalar ve kolyelerden bileziklere kadar her şeyi üretmektedir.

Nowaski, 2011 yılında şirketin ayda 30 özel mücevher işi yaptığını tahmin etti, ancak günümüzde tatillerde ani artışlarla birlikte ortalama 70 kişi. "Geçen Aralık ayında, muhtemelen bu yıl 100'ü tamamladık" dedi. “İş kapasitemiz dramatik bir şekilde arttı."

Şirket ayrıca son zamanlarda bir 3D tarayıcı satın alarak 3D yazdırma konusundaki kararlılığını derinleştirdi. Artık, dosyaları korumak için aziz yadigârları taramanın yanı sıra, merkez, yapraklar gibi organik şekiller de tarayarak, daha sonra da 3D yazdırma yoluyla çoğaltabiliyor. Bu tasarımları taklit etmek geçmişte balmumu oymacı deneyimli sanatçılar olmadan çok zordu.

Bir ilerici mücevher şirketi olan Aureus, şirketin tek 3D yazıcısı da değildir. Mücevher Tasarım Merkezi ayrıca bir Formlabs 3D yazıcısına sahip olmakla birlikte, son dökülebilir modelleri için kullanmıyorlar.. Toone, daha düşük fiyatlı makinenin sadece Aureus'a son bir baskı yapmadan önce müşterilere hızlı bir plastik prototip göstermek için kullanıldığını söyledi. Nowaski, "Taşınabilir bir reçinesi var, ancak ayrıntı yok, Formlabs'ta bir kaplama halkası üretmek için bile kullanmıyoruz.” dedi.

Aynı şey gerçekten de her ince detay için de geçerlidir. “Çevre taş uygulaması için ile Envisiontec ile daha iyi detaylar elde edersiniz.” Bunun büyük bir kısmı yazıcının kalitesiyle ilgili olsa da, Envisiontec'in mülkiyetindeki maddenin balmumu içeriği de bir rol oynamaktadır.