MEGAWOODS - Bir Mühendisin Gözünden Leapfrog Bolt'un Analizi

Bay Henke, "Bolt, 3D yazıcının kullanımı ile baskıları hızlı bir şekilde art arda basabiliyoruz. Bu sayede basım anındaki basınç noktalarını ve problemleri daha çabuk engelleyebiliyoruz. Bu da bize hem iş tatmini hem de yüksek kâr marjları sağlıyor.” Dedi.
MEGAWOODS - Bir Mühendisin Gözünden Leapfrog Bolt'un Analizi.

 

MEGAWOODS - Bir Mühendisin Gözünden Leapfrog Bolt'un Analizi

Ahşap Kullanımının Etkisi

Ahşap hayatımızın büyük bölümünde kullandığımız bir üründür. Bu doğal kaynak önemli yapı taşlarının birleşimiyle oluşmuştur. Şuan yağmur ormanlarında kesilen odunların artan ahşap talebini karşılamakta zorlandığı ortadadır. Bu önemli ve gerekli doğal kaynağımızı korumak ve arttırmak için elimizden geleni yapmamız gerekir.

Ahşap Kullanımı

Ahşabın ömrünü uzatmak için bakımının yapılması gerekir. Bir ahşabın ortalama 10-12 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Ahşabı bu kadar çok kullandığımız için ormanlara da gereken önemi vermemiz gerek.

 

Megawood’un Sağladığı Yararlar

Megawood’da ağaç kesilmiyor. Temel bileşenleri odun talaşıdır. Megawood’un bir diğer özelliği ise içerisindeki odun talaşı doğal ahşap görüntüsü veriyor. Bu sayede ahşap kadar bakıma ihtiyaç duymadan uzun ömür sağlıyor.

 

Megawood Malzemesi

Eskiden WPC kullanılıyordu şimdi polimer kullanılıyor. Ahşap polimerler %75 doğal ahşap ve %25 yüksek dereceli polimer ve katkı maddelerinden oluşuyor. Sonuçta %100 temiz bir materyal oluşuyor. Megawood ürünlerinde ağır kimyasalların izleri bulunmamaktadır. Bileşenleri PVC içermez. Megawood %100 PEFC sertifikasına sahiptir.

 

2016'Da Megawood'un Geldiği Anlam?

35.000 ton üretim kapasitesi | 135 işveren | 700 Farklı ürünler | Brezilya'dan Avustralya'ya dünya çapında ihracat.

 

2017'De Megawood Ne Anlama Gelecek?

Mevcut ürünlerini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edecek. Piyasaya sürdüğü Limes ve Litum ürünleri ile yeni çözümler sunacak. Limes, değiştirilebilir ve yenilenebilir bir çit sistemidir. Litum ise taş ile birlikte ahşap ve polimerden yapılmış tamamen yeni bir üründür.

 

Bay Henke, Megawood’un Genel Müdürü                        

Bolt, ürünlerimizin yüksek kaliteye ulaşmasına yardımcı oluyor. Bolt’un ürün olarak faydası; teras ve tahta sistemleri için yeni fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak. Bu fikirler 3 boyutlu baskıyla gerçekleştiliyor.

                                                                                                  

Cıvata İle Üretim Optimizasyonu

Bay Henke, “Uzun süredir Megawood’un ürün geliştirmesinden sorumluyum. Prototip geliştirmenin yanı sıra var olan prototiplerin inşa edilmesi gerekir. Bolt, 3D Yazıcı bize bu alanda çok yardımcı oluyor. 3D yazıcının kullanımı ile baskıları hızlı bir şekilde art arda basabiliyoruz. Bu sayede basım anındaki basınç noktalarını ve problemleri daha çabuk engelleyebiliyoruz. Bu da bize hem iş tatmini hem de yüksek kâr marjları sağlıyor.” Dedi.