3B Yazıcı Teknolojisi ile Üretilen İlk İlaç " SPRITAM"

3B üretim teknolojisi ile üretilen hapların avantajı, kişiye ve tedaviye özel içerikte ilaç üretilmesi ya da ihtiyaç durumunda ilacın üretilebilmesine olanak sağlamasının yanısıra 3B üretim teknolojisi kullanılarak üretilen haplar normal haplara göre daha yüksek hızda çözünme ve etki gösterme yeteneğine sahipler.
3B Yazıcı Teknolojisi ile Üretilen İlk İlaç   SPRITAM .

3B Yazıcı Teknolojisi ile Üretilen İlk İlaç " SPRITAM"

3D Yazıcıların medikal alandaki uygulamalarına gün geçtikçe bir yenisi ekleniyor. Bunlar arasında biyouyumlu malzemelerden yapılan implantlar, kişiye özel protezler, gerçek dokuların üretilmesi ve  kullanılması gösterilebilir. Devrim niteliği taşıyan bir diğer uygulama ise geçtiğimiz günlerde ABD’den geldi. İlaç şirketi Aprecia epilepsi hapı olan Spritam’ı 3B üretim teknolojisi ile üretti. Bu ilaç aynı zamanda Amerikan Gıda ve İlaç kurumundan onaylı 3B Yazıcı ile üretilen ilk ilaç olma ünvanını elde etti.

3B üretim teknolojisi ile üretilen hapların avantajı,  kişiye ve tedaviye özel içerikte ilaç üretilmesi ya da ihtiyaç durumunda ilacın üretilebilmesine olanak sağlamasının yanısıra 3B üretim teknolojisi kullanılarak üretilen haplar normal haplara göre daha yüksek hızda çözünme ve etki gösterme yeteneğine sahipler. 

şirketin CEO’su Don Wetherhold  ”3D Yazıcı teknolojisinin ilaç sektörüyle buluşturarak, SPRİTAM’ı mevcut tedavi yöntemlerinde problem yaşayan hastalar için geliştirdik.” diyor.

Aprecia’ya göre sadece ABD’de 3 milyon epilepsi hastası var. Ve bunun 460.000’i çoçuk. SPRITAM ile yüksek dozaj tedavi 3B üretim teknolojisi sayesinde çok daha kolay yapılabilecek ki bu geleneksel üretim yöntemleriyle yapılması oldukça zor. SPRITAM’ın 2016 yılı içerisinde pazara sürülmesi bekleniyor. Wetherhold “Şirket önümüzdeki süreçte merkezi sinir sistemine etkin eden farklı ilaçlarda duyuracak” diyor.