3D Baskı Prototipinizi ComposiMold ile Çoğaltabilirsiniz

ComposiMold bahseldiği gibi yeni kalıplar yapmak için tekrardan eritilip defalarca kullanılabilir. ComposiMold sayesinde, plaster, mum ve hatta çikolata dökümü gibi bir çok döküm aynı kalıpta yapılabilir.
3D Baskı Prototipinizi ComposiMold ile Çoğaltabilirsiniz.

3D Baskı Prototipinizi ComposiMold ile Çoğaltabilirsiniz

3D yazıcı kullanarak bir master model prototipi oluştulabilir ve ComposiMold ile onu bir kalıba alarak ekonomik bir şekilde modelinizi çoğaltabilirsiniz.  

ComposiMold, mikrodalgada eritebilebilen kalıp yapmaya yarayan ve tekrar tekrar kullanabileceğiniz bir malzemedir.  Kalıp yapmak için, ilk olarak kalıp yüzeyinde aşınma ve çizilme meydana gelmemesi için orijinal modelin üzerine tahliye ajanının püskürtmelisiniz bu ayrıca ComposiMold içerisindeki artık kabarcıklarında oluşmasını önleyerek döküm kalitesini korur. Ardından  ComposiMold’u modelin üzerine dökülür ve soğuyarak katılaşması beklenir. Katılaşma işleminden sonra prototip modelini kalıptan ayırabilirsiniz.

Herhangi bir 3D objeyi yazıcınızda üretiğiniz zaman da, yukarıda bahsedilen aynı yöntem ile ürettiğiniz objenin kalıbını oluşturabilirsiniz.

ComposiMold bahseldiği gibi yeni kalıplar yapmak için tekrardan eritilip defalarca kullanılabilir. ComposiMold sayesinde, plaster, mum ve hatta çikolata dökümü gibi  bir çok döküm aynı kalıpta yapılabilir.

Aşağıdaki videodan prosesin tüm aşamalarına dair bilgiler edinebilirsiniz