3D Yazıcılar ile Geliştirilen Bileklikler

Genç mucitlerin 3D yazıcılarla geliştirdiği bileklikler artık televizyon programlarını kaçırmaya bir son veriyor.
3D Yazıcılar ile Geliştirilen Bileklikler.
Siz uyukladığınızda kaçırıyor olduğunuz televizyon programlarını kaydetme komutu veren bileklik geliştirdiler.
 
Kimin aklına gelirdi ki 3D yazıcılar çoğumuzun yılbaşı akşamı başına gelen bir fenomeni ortadan kaldıracak?  Mutlaka en az bir kez hepimiz harikulade hazırlanmış yemeklerle tıka basa doyduktan sonra  çöken rehavetle televizyon karşısında uyuya kalmışızdır. İşte bu yeni bileklikler bu sorunsalı ortadan kardırıyor.
 
İki İngiliz genç mucitin 3D printer ile ürettikleri bileklikler sahibinin uyuyakaldığını hissediyor. KipstR adını verdikleri bu alet bir uzaktan kumanda gibi davranıp akıllı kablolu yayın oynatıcınızı kontrol ediyor. Eğer bu arada aile bireylerinizden biri kanalı değiştirmek ister yada siz uyanırsanız televizyon bilekliğinizin verdiği komuttan etkilenmiyor; arka planda kayıt taaki siz isteyince sonlandırana kadar devam ediyor.
 
Manchester Yaratıcı Stüdyosu’ nda endüstriyel tasarım okuyan onbeş yaşındaki Ryan Oliver ve ondört yaşındaki Jonathan Kingsley, Virgin Medya şirketinin sponsorluğu altında KipstR isimli bilekliği geliştirdiler. Dolayısıyla, bu aygıt Virgin Medya’nın akıllı kablolu televizyon alıcısı ile uyumlu olarak geliştirildi.
 
Peki bu bileklik nasıl çalışıyor? KipstR bünyesinde bulundurduğu kalp atışını hissedebilen sensor vasıtasıyla sahibinin uyuyakaldığını anlayabiliyor. Uyuyakaldığımızda kan dolaşımımız yavaşlar  ve dolayıyla kalp atış hızımız düşer. İşte bu sensor bu düşümü algılıyor ve kullanıcının uyuyakaldığına kanaat getiriyor. Yeni sürümlerinde bu teknikle daha birçok duygusal tepkinin de algılanılabileceğini iddia ediyorlar SkipstR ‘ın geliştiricileri.
 
Elbette bu çok ilgi uyandıran bir aygıt; özellikle bunu geliştirenlerin çok genç oldukları göz önünde bulundurulursa. Bu iki genç mucit çocukluklarından buyana yazılım mühendisliği üzerine birçok çalışmalar yapmışlar ve Virgin Medya’ya bu ürünü kabul ettirebileceklerini işim en başında düşünmüşler.
 
Virgin Medya yetkilileri de sonuçlardan çok mutlu olduklarını dile getiriyorlar. Firma bünyesindeki İleri Teknolojiler Direktörü Nail Illingworth “ Bir süredir insan ile entegre eğlence cihazları üzerinde çalışamlarımız devam ediyor. Dolayısıyla, KipstR’ın bünyemizden çıkmış olması bizi çok heyecanlandırıyor. 3b Yazıcı ve yeni teknolojilerle kişiye özel benzer duygusal olarak insanla koordine aygıtların geliştiriliyor olması çok önemli. Orta ve uzun vadede kişilerin modları ve beyin dalgalarına cevap veren aygıtlar size izlemek isteyebileceğiniz televizyon programları hakkında tavsiyelerde bulunabilecekler.