3DTie, 3D Printer ile Üretilmiş Kravatları 21. yüzyıl Erkeğinin Kullanımına Sundu

3DTie ile birlikte çoğu erkeğin kullanmayı tercih etmediği kravat, eklenen yeni teknolojik özellikleri ve giderilen olumsuz yönleri ile yakın zamanda yeni bir trend halinde karşımıza erkeklerin vazgeçemediği bir aksesuar olarak çıkabilir.
3DTie, 3D Printer ile Üretilmiş Kravatları 21. yüzyıl Erkeğinin Kullanımına Sundu.

3DTie, 3D Printer ile Üretilmiş Kravatları 21. yüzyıl Erkeğinin Kullanımına Sundu 

Bir erkek aksesuarı olarak kravatın görsellik ve imaj  amacıyla takıldığı konusunda herkes hemfikir, fakat görselliğinin dışında yeni kazandırılan ve çağımıza son derece uygun işlevsel yönleri  3B basım teknolojisi sayesinde artık var.

Massachusetts, ABD’de “3B basım meraklıları” tarafından oluşturulmuş “CHELONI 3D Printing Services” bünyesinde 2014 yılında başlatılan “3Dtie” projesinin ürünü olan bu aksesuar, 3B yazdırmada en yaygın kullanılan ve çevre dostu bir biyoplastik olan PLA (polilaktik asit) malzemesi kullanılarak imal ediliyor. Tamamen biyoçözünür olan bu plastiğin temas ya da  başka herhangibir yolla insan sağlığına hiçbir zararı bulunmuyor.

   Kravat bağlamak her zaman özel bir beceri olarak bilinmiştir, öyle ki hayatı boyunca kravatını hiçbir zaman kendisi bağlamamış insanlar vardır. Dahası bu aksesuarı taşımakta bazen zor olabilmektedir; yemek yerken sofradaki yemeklerle temas edip kirlenme riski vardır, gün içerisinde defalarca oturmak kalkmak gibi yaptığımız pozisyon değişikliklerinde sürekli düzeltilmesi gerekir  v.s. Yazımızın konusu olan 3B basılmış kravatta bu olumsuzluklar ortadan kalkmış ve dahası işlevsellik kazandırılmış görünüyor. Mesela arzu edilen bir şekilde iç yapı oluşturularak içerisine elektronik devreler yerleştirilebilir ve bu sayede kravatınızı kamera entegreli ses ve görüntü kaydı yapan bir aksesuar haline getirebilirsiniz.

   “3DTie” , modüler stilde ve görsellikte 3B basılmış kravat ve takı akseuarları imalatı ve satışı yapıyor. 3dtie.com adresi üzerinden istenilen renk ve eklenti uygulamalarıyla her türlü talebe yönelik ürüne ulaşmak mümkün. Modüler sistemi sayesinde de her türlü kullanıma göre ayarlanabilen (bağlama tarzı) kravatlara istenildiğinde daha ciddi ya da spor bir hava verilebiliniyor.

   Eğer siz de 3B yazıcılara hakim biriyseniz ve kullanabildiğiniz bir yazıcınız varsa  , kravatınızı kendi hayal gücünüzle yapacağınız eklentileri kullanarak  zenginleştirme ve geliştirme şansınız da var. Başta bağlanması olmak üzere  yıkama , ütüleme gibi zahmetlere artık katlanmanız gerekmeyecek olan kravatınız az önce bahsedilen isteğe göre ayarlanabilme özelliği sayesinde ister takım elbiseyle  ,isterseniz tişörtle bile kullanılabilmekte.

Çoğu erkeğin kullanmayı tercih etmediği kravat , eklenen yeni teknolojik özellikleri ve giderilen olumsuz yönleri ile yakın zamanda yeni bir trend halinde karşımıza erkeklerin vazgeçemediği bir aksesuar olarak çıkabilir.