Amerika'lı Crane Pumps (CP&S) Firması Kum Döküm Uygulamalarında EnvisionTEC'in 3SP® Teknolojisini Tercih Etti

Crane Pumps firması, su şebekeleri, ısıtma ve havalandırma sistemleri, basınç ve pompa istasyonları, atık suyun atılması, belediye ve askeri birimlere çözüm sunan bir pompa, aksesuar ve hizmet üreticisidir. Firmanın emektarlarından Don Holder ve Kirk Neer, bir süredir EnvisionTEC ULTRA® 3SP® 3D yazıcısını kullanmaktalar.
Amerika'lı Crane Pumps (CP&S) Firması Kum Döküm Uygulamalarında  EnvisionTEC'in 3SP® Teknolojisini Tercih Etti.

Amerika'lı Crane Pumps (CP&S) Firması Kum Döküm Uygulamalarında  EnvisionTEC'in 3SP Teknolojisini Tercih Etti

Crane Pumps firması, su şebekeleri, ısıtma ve havalandırma sistemleri, basınç ve pompa istasyonları, atık suyun atılması, belediye ve askeri birimlere çözüm sunan bir pompa, aksesuar ve hizmet üreticisidir. Firmanın emektarlarından Don Holder ve Kirk Neer, bir süredir EnvisionTEC ULTRA® 3SP® 3D yazıcısını kullanmaktalar.

 3D Yazıcı Seçimi

EnvisionTEC’i çözümünü seçmeden önce, Crane’nin üretim işlemlerinde, kısmen 3D baskı teknolojisininden faydalanmaktaydı. Ekip konsept yazdırma ve tasarım geçerliliği ve satış sunumlarında kullanılmak üzere modeller çıkarmak amacıyla Z Corp 310 kullanıyordu. Fakat bu 3D yazıcının tozunun direkt döküm kullanımı için – şirket tarafından reklamı yapılan bir özellik- enjekte etmeye çalıştılar fakat bu işlemi kolayca tamamlayamadılar, bu nedenle Crane farklı bir teknolojiye yatırım yapma amacıyla 3D alternatiflerini araştırmaya başladı.

Yaklaşık 10 yıl boyunca Z Corp sahibi olduktan sonra, CP&S yüksek çözünürlükte suya dayanıklı parçalar yazdırabilmeye ihtiyacı olduğunu fark ettiler. Sadece bir 3D yazıcıya sahip olmak değil aynı zamanda süreç esnasında geniş bir kontrole sahip olmak istediler. Araştırma ekibin peşinde olduğu diğer anahtar nokta da makinanın son ürün aletlerinde kullanılabilir materyaller basması oldu.

Gerçekten 'Ultra' bir Gelişme

‘Tüm parçalarımızı test edebiliyoruz’. CP&S daha önceden daha az etkili metodları parça elde edebilmek için tecrübe etmişti. Şirket bir 3D servis sağlayıcı firmadan, ihtiyacı olan plastik parçaları yada kalıpları üretmeleri ve direkt olarak metal parçaları yazdırmaları için hizmet satın alıyordu.

EnvisionTEC ULTRA 3SP, CP&S teki farklı gruplara parçalarını daha etkin test etme, pürüzleri düzeltmede ve final prototipleri önceye nazaran daha hızlı çıkarmalarına imkan vermiştir. Makinaları satın aldıktan hemen bir buçuk ay sonra hemen CP & S  ürünlerini geliştirebilmeye başladı.

ULTRA® 3SP®, E-Denstone 3SP® Peach kullanarak suda kalabilir pompa ve çarkların hidroliklerini yeniden düzenleyen bir işe başladı. CP&S, yeni bir proje için bir köşe borusunun yanı sıra, çark için farklı tasarımlar geliştirmiştir, bu da pompadaki suyu hareket ettiren parçasıdır.  Bu projelerle birlikte, direkt olarak baskıdan performansını test etme aşamasına geçebilmekteydi.

Holder çark hakkında şöyle demiştir: ‘ 3D yazıcıdan parçayı direkt olarak alabiliyoruz. Desteği durdurduğumuzda ve onu temizlediğimizde onu üretim laboratuarına alabiliriz ve bir pompaya takıp çarkın performansını hemen test edebiliyoruz’

Rekabet Üstünlüğü

EnvisionTEC 3D yazıcısını kullanarak, CP&S üretim programlarını ciddi anlamda hızlandırmıştır. Holder bir ay içerisinde çark üretiminde 5 kat ilerleme kaydetmiştir. Eskiden bir ilerlemeden diğerine geçme süresi en az bir hafta sürüyor idi. Holder üçünü birden şirketin merkezinde bir defada yazdırabiliyor ve test versiyonlarını deneyebiliyordu. ‘Gerçekten test etme süresinin azalttı’ diye ekledi Holder.

Neer ise 'Ultra ile bir kalıbı basmak için sadece iki gün almaktadır. Bu da üç veya dört haftada mümkün olabilecek bir gelişmedir. ‘Burada ona sahip olmamız Kirk’ün ne yaptığı gerçeği için bile çok daha iyidir, parçalarımızı kalıp yapmak için yazdırabiliriz ve onu direkt tedarikçiye aradaki adamı çıkararak gönderebiliriz’ demiştir Holder. Neer de şöyle eklemiştir: ‘ Süreci kontrol edebildiğimiz için bize ekstra bir iş kalmamaktadır’ 

CP&S plastik parçalarını, EnvisionTEC 3D yazıcı parçalarının metal bir model plakasına basıldığı metal kaplama hizmetine göndermektedir. Metal model plakası sonrasında da, erimiş metali tutan bir kum kalıbında kullanılmaktadır. Böylelikle 3D baskılar metal parçalara dönüştürülmektedir ve bunlar Holder’ın eline bir hafta sonra ulaşmaktadır.

Uygulamayla ilgili orjinal dokümana bu linkten ulaşabilirsiniz: http://envisiontec.com/resources/case-studies/crane-pumps-systems-uses-3sp-technology-sand-casting-process/