Ayaklarınız için mükemmel ayakkabıları yaratın: Volumental, 3D tarayıcılarla bunu gerçekleştiriyor...

Teknoloji için diğer uygulamalar arasında İsveçli bir firma olan Volumental, daha mantıklı ayakkabı alma kararı verebilmeleri için insanlara evde kendi ayaklarını 3D tarayıcı imkânı sunarak ayakkabı satın alma deneyimini sonsuza dek değiştirebileceğine inanıyor.
Ayaklarınız için mükemmel ayakkabıları yaratın: Volumental,  3D tarayıcılarla bunu gerçekleştiriyor....

Ayaklarınız için mükemmel ayakkabıları yaratın: Volumental,  3D tarayıcılarla bunu gerçekleştiriyor...

Küçük işletmeler ve tüketiciler için daha uygun ve erişilebilir hale geldikleri için, 3D tarayıcıların ve Microsoft’un Kinect’i veya Intel’in RealSense’i gibi derinlik kameralarının en popüler kullanımlarından biri de anatomik olarak doğru ve özelleştirilmiş ürünler oluşturmaktır.

Giyim ve aksesuarlar birden çok ölçüde geliyor olsa da, çoğu kez daha iyi bir uygunluktan emin olmak için bir kişiden kişiye göre yapılabilen yüzlerce-binlerce değilse- ek ayarlamalar vardır. 3D taramanın ve akabinde 3D baskının sayesinde bu işlem tersine çevrilebilir ve profesyonel bir terzi tarafından isteğe göre yapılan bir takım elbisenin aksi olmayan bir şekilde, ürünler ısmarlanmış uygunlukla yapılabilir.

Teknoloji için diğer uygulamalar arasında İsveçli bir firma olan Volumental, daha mantıklı ayakkabı alma kararı verebilmeleri için insanlara evde kendi ayaklarını 3D tarama imkânı sunarak ayakkabı satın alma deneyimini sonsuza dek değiştirebileceğine inanıyor. Şirket yeni bir 3D tarama yöntemi geliştirmemiş olsa da 3D tarayıcıyla birbirine bağlı olarak çalışan, ayağın 1:1 ölçülerde 3D görüntüsünü alan ve kolay ayakkabı ölçüsü kaynağı olması için 3D modelini arşivleyen bir yazılım geliştirdi.             

“Bizim görüşümüz şu ki; mağazaları dolaşma, ayakkabı veya pantolon gibi birçok farklı ürünler deneme ve M beden mi yoksa L beden mi giydiğinizi bilmeme problemine sahip olma sistemi……Bu sistemin 10 yıl içerisinde tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum. Onun yerine benim ölçüm olacak” diyor şirketin kurucu ortağı Caroline Walerud.

“Yalnızca sizin vücut şeklinize uyan ürünler alacaksınız. Bu standardı, insanların ölçülerini alabilmek için oluşturacağız. İlk olarak ayakkabılar için ve sonra da diğer ürünler için.”

Şirket, daha iyi ayakkabı alışverişinin geleceğini sonsuza kadar değiştirecek olan bu yazılımı iki yönde kullanmayı amaçlıyor:

İlki; Nike gibi markalar, Volumental’in platformunu güçlendiren bir alışveriş ortamında kendi 3D tarama donanımlarına sahip olabilirler. Bir müşteri kendi ayak verisini verdiğinde, bu markalar 3D görüntülemeyle kendi ayak ölçüleri çerçevesinde oluşturulmuş özel ayakkabılara sahip olabilirler.

İkincisi ise, yazılım aynı zamanda bir müşterinin ayağının mevcut tarama verilerine göre bir ayakkabı bulmak için de kullanılabilir-ayakkabı dünyada her nerede olursa olsun-

Piyasada hâlihazırda çeşitli 3D tarayıcılar ve derinlik kameraları olsa da, şirket 2017’e kadar cep telefonlarının içinde olması beklenen 3D tarayıcılardan yararlanmayı planlıyor. Bunun şu anda Intel’in RealSense 3D tarama teknolojisini taşıyan dizüstü bilgisayarlar ile gerçekleştirildiğini görüyoruz.

“Dünyaca övülen 3D tarama yazılımımız, Volumental.com adresinde binlerce model oluşturdu ve ayakkabı perakende endüstrisinde mükemmel uyan ayakkabı bulabilmek için deneme projelerinde kullanılıyor.” İnternet sitelerinde böyle diyor şirket.

“Müşterilerinize mükemmel uyan ayakkabıyı hızlı bir şekilde bulmalarında yardımcı olmak müşteri memnuniyetini artırır ve iadeleri azaltır. Diğer yandan bir ayakkabının 3D modelini almak, size mükemmel şekilde uyan özel ayakkabıların da geleceğine olanak tanır.”