E-Appliance: Tüm Ortodontik Uygulamalar İçin Tek Bir Malzeme

Son zamanlarda 3Boyutlu baskı ve dental endüstrileri “bal-kaymak” misali uyum içerisinde ilerlemeye başladı.
E-Appliance: Tüm Ortodontik Uygulamalar İçin Tek Bir Malzeme.

Modeller, parsiyeller, ameliyat şablonları, implantlar ve farklı ortodontik ekipmanlar düşünülünce, 3Boyutlu baskı ve ilgili malzeme teknolojilerinde biribiri ardına birçok gelişmeleri gözlemlemeye başladık. Sizin her türlü sert, yumuşak, sıcak, soğuk yiyecek ve içeceklerden maksimum hazzı almanızı sağlamak için diş hekiminiz bu yeni teknolojileri kullanacak ve en önemlisi sizi sağlıklı ve muhteşem bir gülüşe sahip olmanız için elinden geleni yapacaktır.

EnvisionTEC yıllardır dişhekimlerine, hastalarının sağlıklı ve ışıldayan dişlere sahip olmalarına yardımcı olmak için, verimliliği ve yüksek kaliteyi birlikte sunan profesyonel seviye 3D yazıcı ve malzemeleri geliştirmektedir. Özellikle Ortodonti alanında EnvisionTEC cihazları düşük maliyetli ve yüksek kalitede tedavi ekipmanları üretiminde kullanılmaktadır. Bu şöhret paralelinde EnvisionTEC, bir adım daha da ileriye giderek, E-Appliance adını verdiği ve ortodontik modellerin anatomik özelliklerin ağız dışında daha iyi taklit edilmesi sağlayan, dayanımı yüksek bir malzemeyi pazara sundu. E-Appliance içinde nano partiküller bulunan, hem de DLP hem de 3SP cihazlarla kullanılabilen, bir malzemedir ve diş hekimlerinin bir çok ihtiyaçlarına birden karşılama özelliğine sahiptir.

Bu yeni malzeme, ortodontik apareylerde kulanılan metal folyo ların yerine ve Polyvinil alkol esaslı temel-ayraçların üretiminde kullanılabilir. E-Appliance ile üretilen dental modeller yüksek detay zenginliği, hassasiyet ve mükemmel yüzey özellikleri göstermektedir. Bu benzersiz pürüzsüz yüzey kabiliyeti sayesinde apareyler kolaylıkla modelden çıkarılabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, malzemenin sunduğu “geniş tasarım sepkturumu” hasta uygulamalarında kişiye özel tasarım noktasında belirleyici olmaktadır.

Dental tedavi ve restorasyonlara yönelik CAD yazılımları ve 3Boyutlu baskı teknolojileri sayesinde, daha önceden çok daha uzun ve maliyetli olan bazı uygulamalar çok daha hızlı ve verimli olarak yapılabilmete; bu sayede geniş kitlelerce erişilebilmektedir. Bu da ağız sağlığı daha iyi bireyler; ağız hastalıklarından ve bunların yol açtığı diğer sağlık problemlerinden daha arınma yolunda ilerleyen toplumlara imkan vermektedir.

İlgili Resimler