EnvisionTEC 3D- Bioplotter Hakkında

“Doku Mühendisliği” ve “Kontrollü İlaç Salınımı” uygulamaları, çok net tanımlanmış ve sofistike bir şekilde oluşturulmuş 3D doku iskeletlerine gereksinim duyar. “3D- Bioplotter”, yumuşak hidrojellerden bio- polimerlere ve sert seramiklerden metallere kadar birçok bio-malzemeyi işleyerek doku iskeletleri üretebilme kapasitesine sahiptir.
EnvisionTEC 3D- Bioplotter Hakkında.

“3D-Bioplotter”, çok geniş bir yelpazedeki biyomalzemeleri işleyerek doku iskelet yapılarının  fiziksel olarak 3D CAD modellerden ya da hastalardan elde edilen CT verilerinden hareketle doğrudan üretilebilemelerine olanak sağlayan bir “3D Bio-Yazıcı” sistemidir.

“Doku Mühendisliği” ve “Kontrollü İlaç Salınımı” uygulamaları, çok net tanımlanmış ve sofistike bir şekilde oluşturulmuş 3D doku iskeletlerine gereksinim duyar. “3D- Bioplotter”, yumuşak hidrojellerden bio- polimerlere ve sert seramiklerden metallere kadar birçok bio-malzemeyi  işleyerek  doku iskeletleri üretebilme kapasitesine sahiptir.

“3D-Bioplotter”, “Bio-Fabrikasyon” uygulamalarının gerektirdiği şekilde steril bir laminar akışkan kapalı ortamda üretim yapmak için özel olarak tasarlandı. Örneğin doku iskelet yapısını süspanse etmek amacıyla aljinat hücrelerinin kullanımı ve yapılandırılmaları steril akışkan ortam içerisinde gerçekleştirilir. Diğer “Hızlı 3D Prototipleme Teknikleri”nin aksine, “3D-Bioplotter” kullanıcı dostu ve anlaşılması kolay bir teknolojiye sahiptir.

Belirtilen  malzemerler ile gerçekleştirilebilen ve söz konusu  “Doku Mühendisliği” ve “Kontrollü İlaç Salınımı” uygulamalarından bahisle:

- Seramik ve Metal Harçlarla Kemik Rejenerasyonu,

- Hidrojellerle Yumuşak Doku Fabrikasyonu, Hücre Yazımı ve Organ Yazımı,

- Bio-çözünür Termoplastiklerle Kontrollü İlaç Salınımı olarak sıralanabilir.