General Electric akıllı buzdolapları için 3D yazılabilen aksesuarlarını duyurdu

CES 2015’te ortaya çıkmış olan ChillHub, General Electric(GE)’nin son ürünü, biraz daha isteğe göre uyarlama için ve hepimizin alışkın olduğu tipik aptal buzdolabı deneyimlerini kullanmak için bekleyen amatör tamirciler ve korsanlar için dizayn edilmiş bir buzdolabıdır.
General Electric akıllı buzdolapları için 3D yazılabilen aksesuarlarını duyurdu.

Yakın gelecekte, sabah portakal suyunuzu almak için buzdolabınıza yönelmeniz basitçe meyve suyunu alıp sabah susuzluğunuzu yatıştırmaktan çok daha fazlasını içerecek. Bu, aynı zamanda bir uygulama aracılığıyla ne kadar meyve suyunuz kaldığını ve o akşam işten sonra eve dönerken markete uğramanız gerekip gerekmediğini de bilmeniz anlamına gelecek.  

iRobot’un, isteklerine göre uyarlamak ve kendi robotlu yer süpürgelerini bozmak isteyenler için sunulan eşsiz Roomba’yı oluşturmasına benzer bir şekilde, General Electric kullancılarının kendi aygıtlarının kontrolünü ele geçirmesini ve onları programlama ve 3D yazıcı kullanarak daha akıllı yapmak için hacklemesini istemektedir. Chillhub; General Electric' in 2014’te başlatılan, gelecekteki ürünleri beraber yaratmak amacıyla öğrenciler, girişimciler ve üreticiler için açık bir platform sağlamaya odaklanan bir girişimi olan FirstBuild platformu kullanılarak inşa edilmiştir.

Local Motors kitle kaynaklarının otomobil oluşturmak için fikirler tasarlamasına benzer şekilde; General Elektrik, bu platformun yeni konseptlere General Elektrik mühendislerinin gelecekte geliştireceği ve nihayetinde yeni aygıt tasarımlarıyla üreteceği ev aletleri için öncülük etmesinde yardımcı olmasını umuyor.

Ek parçaları zihninde birleştirme yeteneğiyle inşa edilen Chillhub, kullanıcıların 3D yazıcıyı bir buzdolabı tasarımında nasıl düzenleyebileceği ve geliştirebileceği üzerine odaklanır. Katılmayı seçen yaratıcılar buzdolabı için bir parça oluşturabilir ve bunu başkalarının da yazması, parçaları birleştirmesi ve kendi ürünlerinde kullanması ya da var olan bir fikri geliştirmesi için FirstBuild’in internet sitesini kullanarak paylaşabilirler.

Şu anda Chillhub için ilk erişilebilir 3D yazıcılı parça Milky Weigh olarak adlandırılan akıllı bir ölçek aksesuarıdır. Programlanabilen bir ölçek kullanarak, Milky Weigh kullanıcılara yenisini satın almaları gerekmeden önce ne kadar sütleri kaldığına dair güncellemeler gönderebiliyor.

Milky Weigh’i kullanmak için kullanıcı 3D yazıcı aleti USB bağlantı noktalarından birine takar ve hali hazırda hangi boyutta bir süt kabı (damacana, çeyrek, yarım litre vs.) kullandığını uyarlar. Kabın ağırlığı belirli bir miktarın altına düştüğünde, kullanıcı haberdar edilir ve market listesine eklemek için bildirimlerini bir iOS aygıtı üzerinden takip edebilir.

ChillHub buzdolabı, istedikleri ürünleri ve özellikleri geliştirmelerine izin vererek FirstBuild’in yazılım geliştiricilere soğutucu üzerinde doğrudan kontrol veren bir devre levhası köprüsü olan Green Bean’inin gücünü geliştirir. ChillHub 2.999 dolara satılacak ve FirstBuild.com üzerinden siyah, beyaz; taş ve paslanmaz çelik olarak sipariş verilebilir. Milky Weigh’i temin etmeye gelince, aynı zamanda General Electric bir kullanıcının hâlihazırda 3D yazıcı erişimi olmaması halinde onu da kendi FirstBuild internet sitelerinde satışa sunuyor.

İlgili Resimler