İki Bacaklı sosis köpek Bubbles, 3D printer sayesinde tekrar yürüyor

Bu günlerde 3D printer ile neler yapılabileceğini düşünürken, bazı kullanıcılar yalnızca bir ürün yaratma niyetiyle bir masaüstü üreticisi satın alıyorlar.
İki Bacaklı sosis köpek Bubbles, 3D printer sayesinde tekrar yürüyor.

Trevor Byers ve Elissa Smoak çifti, özellikle sosis köpekleri için bir tekerlekli sandalye tasarlayabilmek ve üretebilmek için masaüstü 3D yazıcı satın aldı.

Çift, 27 Temmuz 2014 sabahı alışılmadık bir cızırtılı sesle erkenden uyandı ve yastıklarının arkasında küçük bir köpek yavrusu buldu. Köpeklerinin daha az önce yeni köpek yavruları doğurduğunu anladıktan sonra; çift, daha yakından bakınca köpek yavrularından birinin ön iki bacağının olmadığını fark etti. “Daha önce iki bacaklı bir köpek görmediğimiz için onun yaşam kalitesi için ne beklendiği hakkında hiçbir fikrimiz yoktu” dedi Byers ve Smoak. “Fakat hızlı bir Google araştırmasından ve dört tane daha köpek yavrusu gördükten sonra korkumuz hafifledi.”

Biberonla emzirme ve araştırmalardan haftalar sonra Byers ve Smoak, Bubbles olarak adlandırdıkları köpek yavrusu yeterince büyür büyümez ona bir tekerlekli sandalye almaya karar verdi. Daha fazla araştırmadan sonra, ikili karbon fiber, model uçak ve 3D yazılmış parçaların bir karışımını kullanarak Bubbles için kendi tekerlekli sandalyelerini yapmaya karar verdiler.

Açık kaynak tasarımını paylaşmak ve haberi yaymayı kolaylaştırmak için, Byers tekerlekli sandalye tasarımını cloud dosya kütüphanesine yükledi. Hatta ilk başta 3D yazıcı almasının nedeninin o olduğunu ve ‘ona verilen özgürlüğü sevdiğini’ kabul etmektedir.

Gövdeyi bir aks ve iki tekerleğin desteklediği kombinasyondan oluşan tasarım diğer köpek tekerlekli sandalyelerinden sadece daha ucuz ve kolaylıkla ulaşılabilir. Ayrıca, kullanıcı, köpeğinin ihtiyaçlarına göre tekerlekli sandalyenin boyutunu ve ağırlığını ayarlayabilir. Bu da materyal seçeneklerini düzenleme, dolgu seviyesi, renk ve birçok farklı zemin için tekerleklerin boyutunun ayarlanabilmesini içermektedir.

Bu gibi 3D yazıcıların ve yerelleştirilmiş üretimin gerçek gücünü vurgulayan projelerdir ve birisi modeli yaratır ve tüm dünya, tüylü arkadaşlar da dahil olmak üzere, bundan faydalanabilir.

İlgili Resimler