Leapfrog XceL 3D Yazıcısı Sahip Olduğu (530x500x2300mm) Baskı Hacmi ile En Büyük Üretim Hacimli Yazıcı Olarak Pazardaki Yerini Buldu

Leapfrog XceL 3D yazıcısı ile, tamamen kapalı atmosfer sistemi sayesinde makinanın üretim boşluğunda sabit sıcaklık ve en az çarpılma ve bükülme ile yüksek kaliteli basım sonuçları garanti ediyor, bu yüzden kullanıcılar açısından ortamın sıcaklığı hakkında endişelenmeye gerek kalmıyor.
Leapfrog XceL 3D Yazıcısı Sahip Olduğu (530x500x2300mm) Baskı Hacmi ile  En Büyük Üretim Hacimli Yazıcı Olarak Pazardaki Yerini Buldu.

Leapfrog XceL 3D Yazıcısı En Geniş (530x500x2300mm) Basım Hacminin de Üzerinde Bir Hacimde Cisim Üretebiliyor

Hollanda merkezli bir 3B yazıcı üreticisi olan Leapfrog, yeni ürünü olan (530 x 500 x 2300mm) den fazla olan basım hacmi ile büyük hacim formatlı XceL 3D yazıcıyı piyasaya sürdü.  XceL  çift ekstrüder sistemi  ve akıllı telefon ile kontrol edilebilirlik özelliklerine sahip.

Leapfrog XceL 3D yazıcısı ile, tamamen kapalı atmosfer sistemi sayesinde makinanın üretim boşluğunda sabit sıcaklık ve en az çarpılma ve bükülme ile yüksek kaliteli basım sonuçları  garanti ediyor, bu yüzden kullanıcılar açısından ortamın sıcaklığı hakkında endişelenmeye gerek kalmıyor.

Sürgülü kapısı yalnızca basım işlemi tamamlandıktan sonra açılabilir.Bitmiş ürününüzü makinadan almak çok kolay; basımı bitmiş ürününüze kolayca ulaşmak için eğer objeniz 2 metrenin üzerinde bir yüksekliğe sahipse yalnızca  bir çift ele ihtiyacınız olacak.

 Ek olarak  XceL ‘in yüksek kaliteli  komponentlerinin yanında Leapfrog ,  yazdırma proses iş akışını geliştirmeye yönelik yeni bir yazılımıda sunuyor.Bu yazıcı WİFİ kullanılarak bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonla zahmetsizce  uzaktan kontrol edilebilmekte.  Firmaya göre, makinada ne kadar malzeme kaldığı ve işin bitimine ne kadar süre kaldığı yeni geliştirilen yazılım sayesinde takip edilebilecek ve makinayı duraklatma ile makinayı devam ettirtme fonksiyonları uzaktan kontrol edilebilecek.

Leapfrog  takımı XceL’i kullanarak sandalye ve abajur gibi büyük objeleri basmayı başardılar. Büyük boyutlu basımlar yaparken, her zaman çok büyük bir risk var: eğer  530 x 500 x 2,300mm ölçülerindeki bir basım hatalı olursa çok büyük miktarda filament boşa gitmiş olur ki bu da hem ekonomik hem de zaman açısından çok büyük kayıptır. Bu yüzden, Leapfrog, bu tarz potansiyel  problemlere karşı  kendi patentli sistemi olan “PerfectLevel” otomatik kalibrasyon sistemini devreye soktu. Buna ek olarak otomatik filament yükleme ve filament algılama sistemi sayesinde , yazıcı ne zaman ne kadar filament alması gerektiğini biliyor olacak.

 

Leapfrog XceL 3D yazıcıları teklife dayalı fiyatlandırma üzerinden satıştadır.

Leapfrog XceL teknik özellikleri:

Ölçüler: 945 x 1030 x 2900mm

Basım hacmi (tek/çift  ekstrüder): 530/510 x 500 x 2300mm

Filament çapı: 1.75mm

Uygun malzeme: PLA

Katman kalınlığı: 0.1 - 0.6mm

Ekstrüder sayısı: 2