Tersine Mühendislik Nedir?

Tersine Mühendislik, tasarlanmış bir ürünün en küçük bileşenlerine kadar parçalanarak bütün detaylarının açığa çıkartılması sürecidir.
Tersine Mühendislik Nedir?.

Tersine mühendislik yapısı, işlevi ve çalışma analizi yoluyla bir cihaz, nesne veya sistemin teknolojik prensiplerini keşfetme sürecidir. Genellikle sökmeden bir şey (bir mekanik cihaz, elektronik komponent, bilgisayar programı ya da biyolojik içerir , kimyasal veya organik madde) ve onun bileşenlerini ve işleyişini analiz bakım ya amaçları ayrıntı-veya orijinal kullanılarak ya da sadece) bir anlayış olmadan (çoğaltma olmadan, aynı şeyi yapar, yeni bir aygıt veya program oluşturulmasını desteklemek için kullanılabilir.

Diğer bir deyişle, üretilmiş ve halihazırda kullanılan bir ürünün en küçük bileşenlerine kadar parçalanarak bütün detaylarının açığa çıkartılması sürecidir.

Tersine Mühendisliğin Kökeni

Tersine mühendisiğin kökeni ticari veya askeri avantaj için donanım analizine dayanmaktadır. Nihai amacı, bir nesnenin orijinal üretiminde yer almış olan prosedürleri hakkında çok az ya da var olmayan bilgi ile sozkonusu nesnelerin yeniden tasarım ve üretim süreçlerini planlamaktır. Aynı teknikler endüstriyel veya savunma amaçları için kullanımlarının yanı sıra, eski yazılım sistemlerinin araştırılması; hatalı, eksik, kullanılamaz belgelerin yeniden kazanımı için kullanılmaktadır.