3D Yazıcı Kullanarak Son Teknoloji Kameralar İçin Özel Lens Gölgelikleri Yaratıyor

Müşterilerine kendi kişiselleştirilmiş ve özel üzerim kamera sistemlerini oluşturmaları için farklı dijital ya da analoglar ile çeşitli lensleri birleştirme imkânı sunan Zürih merkezli son teknoloji kamera üreticisi ALPA, kendi lens gölgeliklerini yaratmak için 3D yazıcılara başvurdu.
3D Yazıcı Kullanarak Son Teknoloji Kameralar İçin Özel Lens Gölgelikleri Yaratıyor.

İsviçreli ALPA firması, 3D Yazıcı Kullanarak Son Teknoloji Kameralar İçin Özel Lens Gölgelikleri Yaratıyor

3D baskı nın mevcut ürünler için isteğe göre uyarlanmış özellikler ve yedek parçalar oluşturmak için müşterilere yardım ettiğini görmemizle birlikte; mevcut olmayanlardan daha sık meydana gelen kaynak parça dosyasına erişim ile birleştirilen 3D baskı nın malzeme kısıtlamaları, müşterilerin kendi ürünlerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturma potansiyelini kısıtlıyordu.

Ancak hala geri kalmayan bazı müşteri ürün kategorileri mevcutken, 3D baskı nın özel üretim ürünler yaratmak için kullanıldığını gördüğümüz bir alan da fotoğraf alanıdır, daha spesifik olarak da kamera aksesuarları ya da lens değişiklikleri oluşturmaktır.

Yakın zamanda; müşterilerine kendi kişiselleştirilmiş ve özel üzerim kamera sistemlerini oluşturmaları için farklı dijital ya da analoglar ile çeşitli lensleri birleştirme imkânı sunan Zürih merkezli son teknoloji kamera üreticisi ALPA, kendi lens gölgeliklerini yaratmak için 3D baskıya başvurdu.

Daha fazla megapiksel özelliğine sahip yeni kamera tasarımları lens başlıklarının korumaya ihtiyaç duyduğu lens yanmalarına eğilimli olduğu için daha fazla müşteri profesyonel kullanıcıya ya da profesyonel DSLR kameralara başvurdukça; bir lensin ucunu çevreleyen alanı kaplayan dairesel plastik ‘başlıklar’ olan lens gölgelikleri, giderek daha da popüler oluyor.

Tek bir lens başlığı birçok kamera ve lens stilleri için hile yapabiliyor gibi görünse de çeşitli kamera sistemlerinin -sensör ve lens sistemleriyle birleştirilmiş-çok sayıdaki düzenlemeleri, 3D baskı nın getirmekte olduğu özel ve düşük maliyetli üretim kapasitelerinin olduğu “hepsine uyan tek boyut” çözümünü yaratmayı zorlaştırmıştır.

Olası kamera sistemlerinin tüm olasılıkları nedeniyle, ALPA daha önceden sadece ekonomik olmaması nedeniyle küçük miktarlarda lens başlıkları üretememiştir. Bunu çözmek için müşteriler, tek başına lens başlığı kullanmaktan daha fazla zaman tüketen ayarlanabilir lens gölge modelleri kullanmak zorunda kalmıştır. Şimdi, yeni 3D baskı adaptasyonları ile birlikte, şirket, kameraya veya kullanılan lense bakılmaksızın, kişiye göre düzenlenmiş lens gölgeleri ve bireysel müşteri kullanıcı kutusu yaratabileceklerdir.

Gölgeleri yaratmak için ALPA, durum temelli kişisel sensör boyutları için optik sistemin kesin ışık çizgisini yönetmek amacıyla bir üretim partneri olan Rodenstock ile birlikte çalıştı. Bu detaylar ölçülür ölçülmez; geçmiş odaklı bir CAD modeli güncellenmiş herhangi bir model değişikliğini yansıtması için güncellenir ve müşteriler için özel yapım bir lens gölgeliği, 3D baskı hizmetleri aracılığıyla bir SLA 3D yazıcı kullanılarak TPU ile üretilir. TPU kullanım kararı, son gölgeliklere hem aydınlık hem de şoka dayanıklı olma imkânı sunar. Tüm bunlar bir gün boyunca yaklaşık olarak bir çanta dolusu kamera donanımı taşıyan insanlar için önemli faktörlerdir.

Mevcut bir ürünün özel yapım bir parçasını oluşturmak için katkı maddeli üretim kullanmanın bu örneği müşterilerin kendi parçalarını oluşturmak için muhtemelen kullanabilecekleri şeyden çok daha gelişmiş bir işlem içerebiliyor olmasına rağmen,  bu sadece yerelleşmiş üretim ile ne kadar ileri gidebildiğimizi ve özel yapım parçaların hem hızlı ve güvenilir hem de isim marka parçalarının gerektirdiğinden genellikle çok daha ucuz bir fiyata ne kadar kolay olduğunu göstermektedir.