3D Hızlı Prototipleme üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım (CAD) verileri kullanarak fiziksel modellerinin hızlı imalatını gerçekleştirmektir.
3D Hızlı Prototip Üretimi nedir?
3D Hızlı Prototipleme üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım ( CAD ) verileri kullanarak fiziksel modellerinin hızlı imalatını gerçekleştirmektir .
3D Hızlı Prototipleme teknikleri çoklu avantajlar sunar. Örneğin:
- Tasarım fikirlerinin hızlı ve etkili iletişimini sağlar,
- Tasarımların şekil ve fonksiyon açılarından doğrulanmasına yardım eder,
- Birden çok tasarım tekrarlamalar ile hızlı çalıştırmayeteneği ile Büyükşehir tasarım esnekliği,
- Daha az üretim tasarım kusurları ile daha iyi son ürünler alınabilir,
3D Prototip Üretiminin Tarihçesi:
3D Hızlı Prototipleme sistemleri stereolitografi tekniği , lazer teknolojisi kullanılarak (SLA) , morötesi ışığa duyarlı sıvı polimer katmanları katılaşan bir işlemin tanıtımı ile 1987 yılında ortaya çıkmıştır. Daha sonra Katmanlı Biriktirme Modelleme ( FDM ) , Selektif Lazer Sinterleme (SLS) ve Lamine Nesne İmalatı vb. diğer hızlı prototipleme teknolojileri kullanılmaya başlanmıştır.
3D Prototipleme Nasıl Çalışır?
Ayrıca 3D yazdırma olarak bilinen Hızlı Prototipleme , bir katmanlı üretim teknolojisidir . Süreç modelleme veya bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımı bir sanal tasarım alarak başlar . 3D yazdırma makinesi CAD çizim verileri okur ve sıvı , toz, ya da tabaka malzemesinin birbirini takip eden tabakalar belirlemektedir - kesitlerin bir dizifiziksel model kurma . CAD modeli sanal bir kesite tekabül eden bu tabakalar , otomatik olarak son şeklini oluşturmak için bir birleştirilir.
3D Hızlı Prototipleme makinesi için CAD yazılım çevirmek için ,STL dosya biçimi olarak uygulanan , standart bir veri arabirimi kullanır . STL dosyası üçgen esaslarını kullanarak orjinal şekle yaklaşma prensibini kullanmaktadır.
Kısaca, 3D Hızlı Prototipleme sistemleri, birkaç saat içinde 3D modeller üretebilir. Bu makine kullanılan tipine ve üretilen model boyutuna ve sayısına bağlı olarak farklılık gösterebilir.