Beyin Dalgalarını Okuyan 3D Teknolojisi Kullanan Kask

Behnaz Farahi tarafından yaratılan bu tuhaf görünüşlü giyilebilir mekanizma, giyenin beyin dalgalarına göre şekil değiştirebilen bir aygıt.
Beyin Dalgalarını Okuyan 3D Teknolojisi Kullanan Kask.

Mimar ve tasarımcı, hem çok malzemeli 3D yazıcıları hem de beyinden gelen sinirsel komutlara cevap verebilen kıyafetleri keşfetmesi için Synapse’i yaratmıştır.

Synapse kaskı, EEG çipini ve modife edilmiş Mindflex kulaklık kullanarak beynin Elektroansefalografisine dayanarak şekil değiştirir ve hareket ediyor. EEG tipik olarak epilepsi teşhisi gibi medikal uygulamalarda kullanılırken, Farahi ise Synapse’in kolay hareket edebilen kısımlarını giyen kişinin çevresinden gelen uyarıcıya göre hareket ettirebilmek için elektrotları kablo ile bağlamış.

EEG teknolojisi beyin tarafından üretilen; Dikkat, Meditasyon, Delta, Teta, Düşük Alfa, Yüksek Alfa, Düşük Beta, Yüksek Beta, Düşük Gama ve Yüksek Gama değerleri gibi çok tip datayı ölçme kapasitesine sahip. 

Synapse oluşturmak için birçok malzemeyi aynı anda yazma ve hatta farklı esneklik ve sertlik seviyeleri yaratmak için malzemeleri birleştirme kapasitesine sahip olan gelişmiş 3D baskı kullanan bir 3D yazıcı kullanılmış. Bu durumda, Farahi kaskın sert parçaları ve hareket edebilen kısımların siyah esnek malzemesi için Vero White’ı kullandı. Gerçekten hoş olmasının dışında; Synapse kask, vücutlarımızın bir uzantısı olarak doğal çevreyi aydınlatarak düşüncelerime cevap verebilen teknolojiyi yaratma olasılığının keşfidir.

Farahi şöyle açıklıyor: “Bu proje, vücutlarımızın ve çevrenin yakınlığıyla, bu ikisinin farkları azalıncaya kadar ve ikisi tek bir varlık ‘oluncaya’ değin oynamayı amaçlar.’ Southern California Üniversitesi akademi üyesi olarak Farahi’nin Mimarlıktaki iki Master derecesi, insan vücudunun ihtiyaçları ve hareketlerine cevap veren bir çevre oluşturma keşfinde onu etkilemiştir.

İlgili Resimler